99 kişi hayatını kaybetmişti! Çarpıcı detaylar ortaya çıktı

22 Mayıs'da Pakistan'da yerleşim yerine düşen uçakta 99 kişi yaşamını yitirmişti. İncelemelerde uçağın düşüş nedenine dair dikkat çeken detaylar paylaşıldı.

DÜNYA 04.06.2020, 21:15 04.06.2020, 21:14
99 kişi hayatını kaybetmişti! Çarpıcı detaylar ortaya çıktı

Pasiktan Uluslararası Hava Yolları'na ait olan 8303 sefer sayılı Lahor Karaçi uçağı, 22 Mayıs tarihinde Pakistan'da iniş esnasında havalimanı yakınlarındaki yerleşim yerine düşmüştü.

İçerisinde bulunan 91 yolcu ve 9 mürettabattan yalnızca 2 yolcu sağ kurtulurken 97 kişiyse yaşamını yitirmişti. Yolcu uçağının düştüğü mahallede ise 7 kişi yaralanmış ve 1 çocuk yaşamını yitirmişti.

Pakistan Uluslararası Havayolu'na bir mektup ulaştıran Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uçağın pilotunun Karaçi Cinnah Havalimanı kulesindeki hava trafik kontrolorünün talimatlarını uygulamadığını açıkladı.

Kulenin verdiği talimatlar yerine getirilmedi

Hazırlanan mektupta pilota, piste yaklaşması ve inişi için hızının çok fazla olduğu yönünde uyarılar yapıldığı ama pilotun buna rağmen hızını düşürmediği kaydedildi.

Pakistan Uluslararası Havayolu'na tekrar benzer bir durumun olmaması için gereken önlemlerin alınmasının ifade edildiği mektupta, hava trafik kontrolünün de ifadesi yer aldı.

Airbus'tan açıklama: Kara kutuya ulaşıldı

Hazırlanan mektupta, uçağının düşüşünün ikinci iniş denemesi esnasında meydana geldiğinin altı çizildi. Düşen uçağın üreticisi olan Airbus'ın yaptığı açıklamada, kazanın hemen ertesi günü yapılan çalışmalarda kara kutunun içerisindeki verilere ulaşıldığı kaydedildi.

91 kişinin kimliği tespit edildi

Ülkede Sağlık Bakanlığı şimdiye dek 99 yolcu ve mürettebatın içinde bulunduğu uçakta yaşamını yitirenlerin 91'inin kimlik bilgilerinin belirlenerek cenazelerin ailelerine teslim edildiği açıklandı

Yorumlar (0)