970 yolcu "tutsaklıktan" kurtuldu!

Japonya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) karantinasının çarşamba günü sonlandığı gemiden 970 kişi tahliye edildi. 

DÜNYA 22.02.2020, 10:02
970 yolcu "tutsaklıktan" kurtuldu!

Cruise gemisi Diamond Princess, Hong Kong'da gemiden inen 80 yaşındaki bir adamda koronavirüs saptanmasının ardından 5 Şubat'ta ulaştığı Yokohama'da karantinaya alınmıştı. Gemideki 14 günlük bekleyiş, çarşamba günü sona ermişti.

Gemiden şu ana kadar 970 kişinin tahliye edildi.

Sağlık otoriteleri, önlem amacıyla tahliye edilen yolculardan 2 hafta boyunca evlerinde kalmalarını talep etti. Yetkililer, söz konusu kişilere sağlık koşullarına dikkat etmelerine yönelik çağrıda bulundu. 

Gemide kaç kişi kaldı?

Yeni tip koronavirüsten (Covid-19) enfekte olan yolcular ile aynı odayı paylaşan 100 kişi dâhil 300 yolcu ile bin mürettebatın da gemide kaldığı bildirildi. 

Kalan yolcuların, önlem amaçlı 14 gün daha hükümetin sağlayacağı tesislerde gözetim altında tutulacağı bildirildi. 

Mürettebatın gemiden ne zaman ayrılacağına ilişkin karar için de işletmeci şirketle temasların devam ettiği kaydedildi. 

Ne olmuştu?

Cruise gemisi Diamond Princess, Hong Kong'da gemiden inen 80 yaşındaki bir adamda koronavirüse rastlanılmasının ardından 5 Şubat'ta ulaştığı Yokohama'da karantinaya alınmıştı. 

3 bin 700 yolcu ve mürettebata sahip olan gemide 634 kişide yeni tip koronavirüs (Covid-19) saptandığı bildirilmişti. 

Salgına yakalanan yolcular sağlık kuruluşlarına gönderilirken, son testleri negatif sonuçlanan yolcular çarşamba günü itibariyle gemiden ayrılmıştı. 

Güney Kore, ABD, Avustralya, Hong Kong ve Kanada, Japonya'ya gönderdiği uçaklar ile gemide bulunan vatandaşlarını tahliye etmişti. 

Gemide bulunan 2 yolcunun yaşamını yitirmesi sonucu Japonya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı ölüm sayısı 3 olmuştu. 

Yorumlar (0)