82 bin kişi tahliye edildi, her an tekrar patlayabilir!

Filipinler'deki yanardağ patlamasının ardından 82 bin kişi tahliye edildi. Yetkililer, yeni bir patlamanın her an yaşanabileceği uyarısında bulundu.

DÜNYA 16.01.2020, 08:02
82 bin kişi tahliye edildi, her an tekrar patlayabilir!

Filipinler'in başkenti Manila yakınlarındaki Taal Yanardağı'nda meydana gelen patlamanın ardından, afet bölgesinden tahliye edilen vatandaşların sayısı 82 bini aşarken, şu ana kadar 2 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Yanardağın bulunduğu Batangas eyaletindeki Afet Risk Azaltma Merkezi'nden yapılan açıklamada, Taal Yanardağı'na 14 kilometre mesafede yaşayan 82 binden fazla kişinin, güvenlik nedeniyle uzak bölgelere tahliye edildiği bildirildi.

Afet Risk Azaltma Merkezi'nden yapılan açıklamada, patlamanın yarattığı etkiden ötürü şu ana kadar kalp krizi geçiren 2 kişinin de hayatını kaybettiği ifade edildi.

Çok sayıda vatandaşın güvenlik riskine rağmen tahliye bölgelerinden kaçarak evlerine geri döndüğünü belirten Filipinli yetkililer, ordu güçlerinin dönen vatandaşları bulup yeniden tahliye merkezlerine getirdiğini kaydetti.

Yanardağ yakınlarında çok sayıda şehirdeki yol ve yerleşim bölgelerinde yarıklar meydana geldiğini gözlemleyen Filipinler Volkan ve Deprem Bilimi Enstitüsü, Taal Yanardağı'nda yeni bir patlamanın her an yaşanabileceği uyarısı yaptı.

12 Ocak'ta Taal Yanardağı'nda yaşanan patlamanın ardından, Manila Uluslararası Havalimanı'ndaki iç ve dış hat uçuşları ertelenmiş, 240 sefer ise iptal edilmişti.

Dünyanın en küçük yanardağı Taal, Filipinler'de bulunan 10'dan fazla aktif volkan arasında yer alıyor.

Filipinler, Pasifik'te "Ateş Kuşağı" olarak adlandırılan, depremlerin ve volkanik patlamaların yoğun yaşandığı fay hattı üzerinde yer alıyor.

Yorumlar (0)