80’lere damgasını vurmuştu: ABD’li rock efsanesi yaşamını yitirdi

"Stills and Nash" ve "Byrds ve Crosby" gibi grupların kurucuları içerisinde bulunan alan rock şarkıcısı David Crosby, yaşamını yitirdi.

DÜNYA 20.01.2023, 12:12 21.01.2023, 14:02
80’lere damgasını vurmuştu: ABD’li rock efsanesi yaşamını yitirdi

Rock müziğin efsane isimlerinden olan ABD'li müzisyen David Crosby yaşamını yitirdi. 81 yaşında olan Crobsby’nin ölümü ile ilgili konuşan eşi Jan Dance, "Artık yanımızda göremesek bile onun kibar ruhu ve insancıllığı bizlere her daim ilham verecek. Onun hatıraları, efsanevi müziğiyle beraber her zaman yanımızda olacak." ifadelerini kullandı.

70 ve 80’lere damga vurdu

Uzunca bir zamandır hepatit C, diyabet ve çoklu kalp krizi gibi ciddi sağlık problemleriyle mücadele veren Crosby, 1994 senesinde karaciğer nakli ameliyatı olmuştu.

Hollywood görüntü yönetmeni Floyd Crosby'nin oğlu olarak 1941 yılında Kaliforniya'da dünyaya gözlerini açan Crosby, 1964 senesinde " Turn! Turn! Turn! Ve Mr. Tambourine Man" isimli yapımlarıyla adından söz ettiren The Byrds grubuna katılmıştı. Bu çalışmasının ardından "süper grup" şeklinde de isimlendirilen Crosby, Stills and Nash'i kurmuştu.

70'lere ve 80'lere adını altın harflerle yazdıran David Crosby, kariyer hayatında iki defa saygıdeğer Rock and Roll Onur Listesi'ne alınmak gibi eşsiz bir başarıyı elde etmişti.

Yorumlar (0)