80 terörist, 7 asker ve 35 sivil...

Burkina Faso'daki saldırıda 7 askerin yanı sıra 35 sivil hayatını kaybederken 80 terörist etkisiz hâle getirildi.

DÜNYA 25.12.2019, 06:41
80 terörist, 7 asker ve 35 sivil...

Burkina Faso'nun kuzeyinde 80 teröristin etkisiz hale getirildiği saldırıda çatışmalara giren 7 asker hayatını kaybetti. Teröristlerin saldırılarında 35 sivil ise yaşamını yitirdi.

Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Marc Christian Kabore ulusal televizyonda yaptığı açıklamada, teröristlerin sabah saatlerinde Soum'un Arbinda kentindeki sivil yerleşim yeri ve askerî kampa gerçekleştirdiği saldırıda ölü ve yaralı sayısının arttığını kaydetti.

Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Marc Christian Kabore, askerlerin inanılmaz bir cesaret ve başarı göstererek teröristlerle kahramanca çatıştığını belirterek, "Çatışmada öldürülen 80 teröristin yanı sıra 7 askerimiz ve  31'i kadın 35 sivil vatandaşımız hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı." diye konuştu.

Ayrıca teröristlere ait çok sayıda mühimmat ile ulaşım araçlarına da ele konulduğu bilgisini paylaşan Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Marc Christian Kabore, saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileklerini ileterek, Burkina Faso genelinde 48 saatlik ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

OHAL 7 bölgede devam ediyor

Burkina Faso'da terör örgütleri tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 4 yılda 600'den fazla insan yaşamını yitirdi.

Hızla yükselen terör olayları sayısı sebebiyle Burkina Faso'nun kuzeyi, Sahel bölgesi ile batı ve orta kesimlerinde 1 Ocak 2019 tarihinde OHAL (olağanüstü hal) ilan edilmişti.

OHAL (olağanüstü hal), Burkina Faso'yu oluşturan 13 bölgenin 7'sinde halen devam ediyor.

Yorumlar (0)