80'den fazla patlama! Sosyal medyadan paylaşıldı

Libya'da Halife Hafter milisleri tarafından başkent Trablus'ta bulunan Mitiga Havalimanı'na roketli saldırı düzenlendi. Fırlatılan roket sayısının 80'in üzerinde olduğu belirtildi.

DÜNYA 09.05.2020, 14:54
80'den fazla patlama! Sosyal medyadan paylaşıldı

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci general Halife Hafter'e bağlı milislerin, başkent Trablus'taki Mitiga Havalimanı ve çevresindeki bölgelere 80'den fazla roketle saldırı düzenledi. Hafter milisleri tarafından düzenlenen saldırıda, "havalimanındaki uçak yakıt tanklarının alev aldığı, itfaiye araçlarının vurulduğu ve park halindeki Airbus A320 ve A330 tipinde iki uçağın isabet eden şarapneller sonucu kullanılamaz duruma geldiği" bilgisi geldi.

Libya Ordusu'nun yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu'nun basın biriminden yapılan yazılı açıklamada, darbeci general Halife Hafter'e bağlı milislerin başkent Trablus'ta bulunan Mitiga Havalimanı ve çevresindeki mahallelere sabah saatlerinden itibaren 80'den fazla roketle düzenlediği saldırıda, "uçak yakıtı tankerlerinin vurulduğu ve yangın çıktığı, itfaiye araçlarının vurulduğu, yolcu terminalinde geniş çaplı hasarın oluştuğu" bildirildi.

Saldırı sonucu havalimanında park halindeki Airbus A320 ve A330 tipinde iki uçağın şarapnellerin yol açtığı zarar sonucu kullanılamaz duruma geldiği ifade edilen açıklamada, havalimanında faaliyet gösteren şirketlerin ofislerinin de zarar gördüğü bilgisi verildi.

2 sivil yaşamını yitirdi

Roketli saldırı ile ilgili yerel basın ve sosyal medyada sabah saatlerinde çok sayıda görüntü paylaşıldı. Paylaşılan görüntülerde, roketlerin yol açtığı patlamaların sesleri duyulurken, Mitiga Havalimanı'nda yangın çıktığı ve yoğun siyah dumanların yükseldiği görüldü.

Saldırılar sonrasındaki ilk tespitlere göre 2 sivilin yaşamını yitirdiği ve yaralıların olduğu belirtilmişti.

Libya ordusu karşısında son dönemde üst üste ağır kayıplar veren Halife Hafter'in, mayısın ilk haftasında Trablus'taki sivil yerleşim bölgelerine düzenlediği saldırılarda 15 sivil yaşamını yitirmiş, 30'dan fazla sivil ise yaralanmıştı.

BM (Birleşmiş Milletler) UNSMIL (Libya Destek Misyonu), Libya'nın başkenti Trablus'taki sivil yerleşim bölgelerini ayrım gözetmeksizin hedef alan ve çok sayıda sivil kayıplara yol açan saldırıları kınamış ve saldırıları, UCM (Uluslararası Ceza Mahkemesi) ile paylaşmak üzere kaydetmeye devam ettiklerini duyurmuştu.

Yorumlar (0)