8 ülkede 50 Türk yaşamını yitirdi!

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinde bugüne kadar 8 ülkede 50 Türk vatandaşının yaşamını yitirdiğini duyurdu. 

DÜNYA 27.03.2020, 11:48 27.03.2020, 12:24
8 ülkede 50 Türk yaşamını yitirdi!

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Dışişleri Bakanlığı Covid-19 Koordinasyon ve Destek Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmanın ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kıran, yurt dışında yaşamını yitiren Türk vatandaşlarına ilişkin, "Maalesef sayı artıyor. Bugün itibarıyla bize intikal eden bilgilere göre 8 farklı ülkede 50 vatandaşımızı virüs sebebiyle kaybetmiş bulunuyoruz. Keza dünyanın farklı ülkelerinde sonuçları pozitif çıkan vatandaşımız var. 151 vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Onların durumlarını da yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.  

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yardıma muhtaç vatandaşların durumları ile birebir ilgilendiğini kaydeden Kıran, cenazelerin toprağa verilmesinden Türkiye'ye ulaştırılmasına kadar her süreci yakından izlediklerini belirtti. 

Kıran, "Bu vesileyle gerek ülkemizde gerek yurt dışında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha rahmet diliyoruz." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)