8 mürettebatı vardı… Yunanistan’da nakliye uçağı düştü    

Sırbistan’dan Ürdün’e ‘tehlikeli madde’ taşıyan ve 8 mürettebatı olduğu bildirilen nakliye uçağı, Yunanistan üzerinde motor arızası verdikten kısa süre sonra düştü. Peş peşe patlamaların yaşandığı bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. 

DÜNYA 17.07.2022, 08:14
8 mürettebatı vardı… Yunanistan’da nakliye uçağı düştü    

Uçak kazası, Yunanistan’ın Kavala kentine yakın bir noktada yaşandı. Edinilen bilgilere göre uçağın pilotu Yunanistan sınırına girdikten kısa süre sonra motor arızası bildirerek iniş izni talep etti. Bu olayın ardından uçak havada alev almaya başladı. Kavala kentine yakın bir noktaya düşen uçakta peş peşe patlamalar yaşandı. Taşıdığı tehlikeli madde sebebiyle uzun süre itfaiye ve ilk yardım ekipleri uçağın yanına yaklaştırılmadı. 

Bölgeye patlayıcı uzmanları sevk edildi

Ukraynalı bir şirkete ait olduğu öğrenilen Antonov An-12 tipi nakliye uçağının tehlikeli madde taşıması sebebiyle bölgeye patlayıcı uzmanları sevk edildi. Uzmanlar tarafından yapılan incelemede, uçaktaki maddelerin ne kadar tehlikeli olabileceği araştırıldı. Uçağın düştüğü bölgede yaşayan vatandaşlar, olayın ardından çok sayıda patlama meydana geldiğini ve ağır bir yanık kokusu hissettiklerini dile getirdiler. 

Yorumlar (0)