75 yıllık bomba, 64 bin kişiyi evinden etti!

İtalya'da ortaya çıkan patlamamış bir bomba, şehirdeki hayatı durdurdu.

DÜNYA 21.10.2019, 12:59 21.10.2019, 16:06
75 yıllık bomba, 64 bin kişiyi evinden etti!

İtalya'nın Bolzano ilçesinde yaşayan binlerce kişi, İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bir bombanın patlama tehlikesi yüzünden evlerini terk etti.

İtalya'nın kuzeyinde kalan Bolzano ilçesinin şehir merkezinde İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bir bomba keşfedildi. Pazar günü yapılan keşif yüzünden Avrupa'nın en yoğun otobanlarından biri olan ve Bolzano ilçesinden geçen A22 otoyolu kapatıldı.

Bomba, Piazza Verdi meydanında kazı yapan işçiler tarafından keşfedildi. Keşfin ardından polis Piazza Verdi çevresinde yaşayan 4 bin kişiye evlerini terk etmeleri gerektiğini, civarda yaşayan 60 bin kişiye ise dışarı çıkmamaları uyarısını yaptı. 

Bomba, Bolzano'dan çıkartılarak ilçeye uzak bir yerde kontrollü bir şekilde patlatıldı.

Patlamamış bombalar hâlâ tehdit oluşturuyor

Avrupa'nın çeşitli yerlerinde, özellikle İngiltere ve Almanya'da patlamamış mühimmat bulmak oldukça yaygın. Almanya'da her yıl 2 bin tondan fazla İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma mühimmat bulunuyor. Sadece Almanya'nın başkenti Berlin'de1947 yılından bu yana 1.8 milyon parça mühimmat etkisiz hale getirildi.

İtalya'da bulunan patlamamış bombaların çoğu Avusturya sınırında keşfedilse de Pompeii yanardağı yakınlarında Müttefikler tarafından atılan 10 patlamamış bomba bulunmuştu.

Yorumlar (0)