72 kadın ve çocuk rehine kurtarıldı

Nijerya'da Boko Haram'ın elinde rehin tuttuğu kadın ve çocuktan oluşan 72 rehine kurtarıldı.

DÜNYA 13.05.2020, 15:09
72 kadın ve çocuk rehine kurtarıldı

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın kuzeydoğusunda Boko Haram terör örgütünün rehin tuttuğu kadın ve çocuktan oluşan 72 kişi kurtarıldı.

Basına açıklama yapan Nijerya Ordu Sözcü Vekili Musa Sagir, Nijerya ordusunun, Borno eyaletine bağlı Muktu köyünde terör örgütü Boko Haram'a yönelik operasyon gerçekleştirdiğini kaydetti.

Nijerya Ordu Sözcü Vekili Musa Sagir, operasyonda terör örgütü Boko Haram'ın kaçırdığı 34 kadın ve 38 çocuğun kurtarıldığını belirtti.

Operasyonda 18 teröristin etkisiz hâle getirildiğini, çok sayıda teröristin de yaralı kaçtığını dile getiren Nijerya Ordu Sözcü Vekili Musa Sagir, birçok mühimmatın da ele geçirildiğini ifade etti.

Operasyonda 2 askerin yaşamını yitirdiğini belirten Nijerya Ordu Sözcü Vekili Musa Sagir, 2 askerin de yaralandığını söyledi.

Sözcü Musa Sagir, rehinelerin ne zaman kaçırıldığına ilişkin bilgi paylaşmadı.

Boko Haram'ın kısa tarihi

Nijerya'da 2000'li senelerin başından bu yana varlık gösteren Boko Haram terör örgütünün 2009 yılından bu tarafa gerçekleştirdiği kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla insan hayatını kaybetti.

Boko Haram terör örgütü, 2015 yılından bu güne Nijerya'nın sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar düzenledi. Terör örgütü Boko Haram'ın Çad Gölü Havzası'nda gerçekleştirdiği saldırılarında en az 2000 kişi yaşamını yitirdi, yaklaşık 3 milyon kişi yerinden oldu.

Yorumlar (0)