7,1... Endonezya'da tsunami alarmı verildi

Endonezya'da meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki depremin ardından bölge genelinde, son 8 saatte 5 büyüklüğün üzerinde 13 yer sarsıntısı kaydedildi.

DÜNYA 15.11.2019, 06:57
7,1... Endonezya'da tsunami alarmı verildi

Endonezya'ın Kuzey Maluku eyaletinde meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki yer sarsıntısı sonrası 5 büyüklüğün üzerinde 13 yer sarsıntısı daha meydana geldi.

Endonezya BMKG (Meteoroloji İklim ve Jeofizik Kurumu) verilerine göre, Kuzey Maluku eyaletinin Jailolo şehrinde 7,1 büyüklüğündeki deprem sonrası Kuzey Maluku ve Kuzey Sulawesi eyaletini kapsayan bölge içinde son 8 saatte 5 ila 6,1 arasındaki şiddetinde 13 yer sarsıntısı yaşandı.

Bölgede meydana gelen yer sarsıntısı ve artçı sarsıntılara ilişkin gözlemlerinin sürdüğünü açıklayan Endonezya Meteoroloji İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG) yetkilileri, bölge halkına sakin kalmaları ve sadece yetkililerin açıklamalarına itibar etmeleri çağrısı yaptı.

Tsunami alarmı verildi

BMKG (Meteoroloji İklim ve Jeofizik Kurumu), Jailolo vilayetindeki 7,1 şiddetindeki yer sarsıntısı sonrası tsunami alarmı verdi. BMKG , yapılan tsunami alarmını depremden yaklaşık 2 saat sonra kaldırdığını kaydetti.

Diğer taraftan, deprem sonrası ilk belirlemelere göre ölen veya yaralananın olmadığı Jailolo’daki yer sarsıntısına ilişkin hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Maluku eyaletinin başkenti Ambon’da, 26 Eylül’de meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde 36 kişi yaşamını yitirmişti.

Yorumlar (0)