7 yaşındaki kızın cinayetinde 2 şüpheli tutuklandı!

Meksika'da 7 yaşındaki bir kız çocuğunun öldürülmesinin ardından 2 şüpheli tutuklandı.

DÜNYA 20.02.2020, 12:00
7 yaşındaki kızın cinayetinde 2 şüpheli tutuklandı!

Meksika güvenlik güçleri, geçtiğimiz günlerde 7 yaşında bir kız çocuğunun öldürülmesinin ardından olaya katıldığı şüphesi olan 2 kişiyi tutukladı.

7 yaşındaki Fatima Cecilia Aldrighett, 11 Şubat'ta okulundan çıktıktan sonra ortadan kaybolmuştu. Küçük kızın cansız bedeni geçtiğimiz hafta sonu kırsal bir alanda plastik bir torbanın içinde bulunmuştu.

Belediye başkanı açıkladı

Ülkenin başkenti Mexico City'nin belediye başkanı Claudia Sheinbaum, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Fatima Cecilia'nın ölümüne karıştığı şüphesiyle 2 kişinin bir kasabada tutuklandığını açıkladı.

Ailesi sosyal medyada hükümeti eleştiriyor

Fatima'nın ailesi, yetkililerin gerekli adımları "yeterince hızlı atmadığı" gerekçesiyle şikayetlerini sosyal medyaya taşımıştı. #JusticeForFatima (Fatima için adalet) etiketiyle sosyal medyada hızla yayılan cinayet hakkında binlerce Meksikalı ve kadın cinayeti karşıtı sokaklara dökülmüştü. Geçtiğimiz günlerde devlet başkanlığı sarayının önünde büyük bir protesto düzenlenmişti.

Meksika'da kadın cinayetleri arttı

2019 yılında Meksika'da 3 bin 800 kadın hayatını kaybetmişti. Bu cinayetlerin bini "kadın cinayeti" olarak sınıflandırılmıştı. Hükümet istatistiklerine göre bu sayı, kadın cinayetlerinde 2018'e göre %10 artış yaşandığını gösteriyor.

Lopez Obrador suçlamaları kabul etmiyor

Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, kendisine ve hükümetine yöneltilen protestoları "toplumsal programının odağını bozma çalışmaları" olarak nitelemişti ve yönetiminin "bir daha kadın cinayeti olmaması için çalıştığını" söylemişti.

Yorumlar (0)