7 ülke daha eklendi: "Seyahat edilmesi çok riskli"

CDC (Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi), koronavirüs vakalarında artış görülmesi sebebiyle 7 ülkeyi daha gidilmemesi gereken destinasyonlar listesine dahil etti.

DÜNYA 08.02.2022, 21:57 08.02.2022, 22:05
7 ülke daha eklendi: "Seyahat edilmesi çok riskli"

CDC'nin resmi internet adresinde, COVID-19'un Omicron varyantı vakalarının hızlı bir şekilde yayılması sebebiyle Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Umman, Libya, İsrail, Ermenistan, Küba ve Japonya, ABD vatandaşları için seyahat edilmesi bir hayli tehlikeli uçuş noktaları listesine ilave etti. 

134 ülke listede

Sağlık kuruluşu, koronavirüsün en şiddetli yayılım gösterdiği söz konusu ülkelerle birlikte toplam 134 ülkeyi 'Kategori 4' düzeyine almak suretiyle koyu kırmızı renkle tanımladı.

CDC'nin seyahat etmek için güvenli olmadığını kaydettiği öneri listesi, geçtiğimiz 26 Kasım tarihinde DSÖ'nün Omicron varyantını 'endişe edilmesi gereken bir varyant' olarak ilan etmesinden beri ilk kez dünyadaki uçuş destinasyonlarının yüzde 50'sinden fazlasını kapsar duruma geldi.

ABD vatandaşlarının, tam doz aşılı olsalar dahi bahse konu listedeki destinasyonlara gitmekten kaçınmaları önerildi.

Son 30 gün içerisinde her 100.000 bireyde 500'ü aşkın koronavirüs vakası görülen bölge ve ülkeler, 'virüsün en şiddetli yayılım gösterdiği yer' manasında 'Kategori 4' listesine ekleniyor.

Yorumlar (0)