7 kişilik terörist aile tutuklandı

Gelin, koca, kayınpeder, kayınvalide, elti, kayınbiraderler... Bombacı aile, operasyon ile yakalandı.

DÜNYA 05.07.2020, 16:06
7 kişilik terörist aile tutuklandı

Afrin'de düzenlenen 11 bombalı saldırının failleri olan 7 kişilik YPG/PKK mensubu aile, gerçekleştirilen operasyonla yakalandı.

Suriye'nin Afrin bölgesinde, iki hücre evine yapılan eş zamanlı baskında yakalanan 7 zanlının aynı ailenin fertleri olduğu, terörist ailenin araç yakma ve 11 bombalı eylemin sorumlusu olduğu belirtildi. Tüm ferdi bölücü terör örgütü YPG/PKK üyesi olan ailenin 7 ferdi de tutuklandı.

Afrin koordinatör Emniyet Müdürlüğü tarafından Zeytin Dalı Harekâtı bölgesinde yapılan istihbari çalışmalar neticesinde 2 hücre evine operasyon düzenlendi. Eş zamanlı gerçekleştirilen baskında anne, baba, oğulları ve gelinlerinden oluşan 7 kişilik bölücü terör örgütü YPG/PKK mensubu gözaltına alındı. 16 Haziran'da gözaltı uygulanan 7 zanlının sorguları bitirildi.

Teröristlerden, ailenin 35 yaşındaki gelini Nevin Şıh M, eşi Cengin A, kayınbiraderleri Muhammed A. ve Şiyar A. ile kayınpederi Osman A, kayınvalidesi Zeynep A. ve eltisi Celile C. Afrin'de tutuklandı.

Suçlar

Terörist ailenin, çok sayıda araç yakma ve tespit edilen 11 bombalı eylemde bulundukları ve 9 sivili yaraladıkları belirlendi.

Terörist aile, "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Silahlı terör örgütü üyeliği", "Patlayıcı madde bulundurma" ve "Mala zarar verme" suçlarından Afrin'deki mahkemede yargılanacak.

Yorumlar (0)