68 yıldır tahtta olan Elizabeth koronaya bile meydan okudu!

Kraliçe II. Elizabeth ile Başbakan Boris Johnson arasındaki telefon görüşmesine ilişkin fotoğraflar yayınlandı. Böylece Kraliçe'nin sağlık durumunun iyi olduğu mesajı verildi. 

DÜNYA 26.03.2020, 11:31 26.03.2020, 14:53
68 yıldır tahtta olan Elizabeth koronaya bile meydan okudu!

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in oğlu ve tahtın varisi Galler Prensi Charles'a uygulanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı. 

Prens Charles ile eşinin, İskoçya'nın Balmoral şehrindeki konutlarında kendilerini karantinada tuttukları belirtildi. 

Buckingham Sarayı, Kraliçe II. Elizabeth'in oğlu ile son olarak 12 Mart günü görüşmede bulunduğunu bildirdi. Bunun üzerine Kraliçe'nin sağlık durumu merak edilmeye başlandı. 

Buckingham Sarayı Sözcüsü, Prens Charles'a uygulanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıkmasının ardından Kraliçe’nin sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti. Kraliçe, sosyal mesafeyi koruma amaçlı saraydan ayrılarak Windsor Kalesi’ne taşındı.

Harry ile de görüşmüştü

Diğer yandan Prens Charles, oğlu Harry ve eşi Meghan Markle ile son olarak 9 Mart günü görüşmüştü. Prens’in 98 yaşında olan babası Prens Philip ise sağlık problemleri sebebiyle sürekli olarak hastanede tedavi görüyor.

Prens Charles ile annesi Kraliçe II. Elizabeth'in görüşmesi sırasında Edinburgh Dükü olan babası Philip'in yanlarında olmadığı kaydedildi.

Johnson ile telefon görüşmesine ait fotoğraflar yayınlandı

Bunun üzerine halk arasında Kraliçe’nin sağlık durumuna ilişkin kaygılar arttı. Kraliyet Ailesi, bu kaygıları ortadan kaldırmak üzere II. Elizabeth'in, Başbakan Boris Johnson ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ait fotoğrafları yayınlayarak, halka Kraliçe’nin sağlık durumunun iyi olduğu mesajını verdi. 

Eşinin testi negatif çıktı

Clarence House Sözcüsü, Prens Charles'ın hastalığını hafif semptomlarla geçirdiğini ve şu anda İskoçya'da kendini karantinada tuttuğunu bildirdi.

72 yaşındaki eşi Camilla'ya uygulanan test ise negatif çıktı.

Yorumlar (0)