68 yıl sonra ABD'de ilk kez bir kadın idam edilecek

Hamile bir kadını öldürerek bebeğini çalmaya çalışan Lisa Montgomery ismindeki bir kadın 12 Ocak tarihinde idam edilecek. Katil kadının yaşamına zehirli bir iğneyle son verilecek.

DÜNYA 03.01.2021, 12:04
68 yıl sonra ABD'de ilk kez bir kadın idam edilecek

Amerika Birleşik Devletleri'nde 52 yaşındaki Lisa Montgomery ismindeki bir kadın, 2004 senesinde Bobbie Jo Stinnett adlı 23 yaşındaki hamile bir kadını boğarak öldürmüş, ardından ise karnını yarıp doğmamış bebeğini çalmaya çalışmıştı.

Korkunç cinayet sonrası hapse giren Montgomery'ye duruşması sonrası idam cezası verilmişti.

8 Aralık'ta zehirli iğneyle idam edilecek

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı Montgomery'in idamının 8 Aralık tarihinde, zehirli bir iğneyle infaz edileceğini duyurmuştu. İdam, koronavirüs salgınından dolayı ertelenmişti.

Lisa Montgomery'nin idamı, 12 Ocak tarihinde Indiana'da Terre Haute'de zehirli bir iğneyle gerçekleşecek.

'Hezeyanlar görüyorum' şeklinde konuşmuştu

Kadının avukatları idamın gözden geçirilmesi amacıyla bir defa daha başvuru yapmayı düşünüyor.

Lisa Montgomery, mahkemede işlemiş olduğu cinayet esnasında hamile olduğunu düşündüğü, hezeyanlar gördüğünü ve akli dengesinin yerinde olmadığını söyleyerek kendisini savunmuştu.

Yalan söylediği ortaya çıkmıştı

Yapılan araştırmalar neticesinde katil Lisa Montgomery'nin 4 çocuk annesi olduğu ve 4'üncü doğumunun ardından tüplerini bağlatıp bir kez daha hamile olmasının mümkün olmadığı ve yalan söylediği ortaya çıkmıştı.

Mucizevi bir şekilde hayatta kaldı

Kurbanı Bobbie Jo Stinnett ile internette tanışan Lisa Montgomery bir süre online olarak sohbet etmiş ve zavallı kadını kendisinin de hamile olduğuna inandırıp buluşmaya ikna etmişti.

Evine gitmiş olduğu Bobbie Jo Stinnett'i önce boğup ardından bıçakla karnını yarıp bebeğini çalan montgomery, cinayetin sonraki günü olayda mucize bir şekilde hayatta kalıp bebeğiyle birlikte bir ahırda saklanırken bulunarak polis ekiplerince tutuklanmıştı.

68 yılın ardından hakkında idam kararı verildi

Bobbie Jo Stinnett'in öldürülmesi sonrası karnından alınan bebeği Victoria Jo Stinnett, şu anda 16 yaşında genç bir kız.

Montgomery'in hakkında idam kararının verilmesiyle Amerika Birleşik Devletleri'nde 68 yılın ardından ilk idam edilecek kadın olacak.

Yorumlar (0)