6 aylık bebek koronaya yakalandı!

İngiltere’de kalp rahatsızlığı olan ve oksijen makinasına bağlı olarak yaşayan 6 aylık bebeğe yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhisi kondu. 

DÜNYA 13.04.2020, 12:22
6 aylık bebek koronaya yakalandı!

İngiltere’nin Greater Manchester kentine bağlı Bury kasabasında doğuştan kalp rahatsızlığı hastalığı olan ve nefes borusuna ilişkin sıkıntılarla savaşan Erin'e yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhisi kondu. İngiltere’nin Liverpool kentinde bulunan Alder Hey Çocuk Hastanesi'nde tedavi gören 6 aylık Erin’in yanında yalnızca bir ebeveyninin kalmasına müsaade ediliyor.

Anne Emma Bates (29) hastanede Erin ile birlikte kalırken, baba Wayne Bates (32) görüntülü arama yöntemiyle kızını görebiliyor.

"İnsanlar hala bu salgını ciddiye almıyor"

İnsanların yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmayı sürdürmesine yol açabilecek davranışlarda bulunduğunu kaydeden Wayne Bates, "İnsanlar hala bu salgını ciddiye almıyor ve bu beni üzüyor. Ben şahsen alıyorum. Sosyal izolasyondan önce bile bir süpermarkete gittiğimizde endişeliydik çünkü kızımız virüslere karşı duyarlı. Ancak insanlar hala herhangi bir kişisel alan kavramına sahip görünmüyor. Bu eşimle bizi korkutuyor." şeklinde konuştu. 

"Onu bu virüs yüzünden kaybedemeyiz"

Sosyal medya platformları üzerinden kızı için çağrıda bulunan Emma Bates, "Lütfen, lütfen, lütfen Erin'i dualarınızda tutun. Onu bu virüs yüzünden kaybedemeyiz. Çok fazla mücadele etti, ona ihtiyacımız var, bizi tamamlıyor." ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar (0)