50 Boko Haram mensubu terörist öldürüldü

Nijer'de ordu ile terör örgütü Boko Haram arasında çıkan çatışmada 50 terörist öldürüldü.

DÜNYA 17.03.2020, 07:09
50 Boko Haram mensubu terörist öldürüldü

Nijer'in güneydoğusunda ordu güçleri ile Boko Haram terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada 50 teröristin etkisiz hâle getirildiği açıklandı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, terör örgütü Boko Haram üyesi teröristlerin dün gece ağır silahlarla donatılmış araçlarla Diffa bölgesindeki Tommour şehrindeki askeri noktaya saldırı gerçekleştirdiği kaydedildi.

Nijer ordusunun saldırıyı püskürttüğü ve 50 Boko Haram mensubu teröristi etkisiz hale getirdiği belirtilen açıklamada, saldırının ardından Özel Müdahale Taburunun bölgede Boko Haram terör örgütüne yönelik operasyon başlattığı duyuruldu.

Açıklamada, askerlerin iki teröristi sağ olarak yakaladığı ayrıca çok sayıda mühimmata el koyduğu bilgisi paylaşıldı.

Geçen hafta da baskın yapılmıştı

Boko Haram terör örgütü mensupları geçen hafta da ağır silah yüklü 20 araçla aynı bölgedeki Chetima Wongou askeri noktasına saldırı gerçekleştirmiş, saldırıda 8 asker hayatını kaybetmiş, 3 asker ise hiç bulunamamıştı.

2000'den beri varlık gösteriyor

2015 yılının Şubat ayından bu yana terör örgütü Boko Haram'ın saldırılarına maruz kalan Diffa bölgesi 5 yıldır OHAL (olağanüstü hal) yönetimi altında tutuluyor.

Nijerya'da 2000'li yılların başından bu yana varlık gösteren terör örgütü Boko Haram'ın 2009 yılından bu tarafa yaptığı kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla insan yaşamını yitirdi.

Terör örgütü Boko Haram, 2015 yılından bu güne Nijerya'nın sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar gerçekleştirdi. Örgütün Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2000 kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)