5 yaşındaki Lübnanlı Sıla, Araplara Türkçe öğretiyor 

5  yaşındaki Lübnanlı Sıla Kurdi, Yunus Emre Enstitüsü’nde öğrendiği Türkçeyi şimdi Araplara öğretiyor. 

DÜNYA 28.03.2021, 12:47 29.03.2021, 10:22
5 yaşındaki Lübnanlı Sıla, Araplara Türkçe öğretiyor 

Yurt dışındaki pek çok ülkede faaliyet gösteren, Türkçeyi ve Türk kültürünü öğretmek üzere kurulmuş olan Yunus Emre Enstitüsü, pandemi döneminde uzaktan eğitim ile Türk dilini öğretmeye devam ediyor.

Çevrimiçi kurslardan faydalanarak Türkçe öğrenen kişiler arasında 5 yaşındaki Sıla da yer alıyor. Sıla Kurdi, annesi Nadin Kurdi ile birlikte öğrendiği Türkçe sayesinde kendini dünya genelinde pek çok Araba tanıtmış durumda.



Fransızca öğretmeni olan annesi Nadin Kurdi’nin gözetiminde Araplara Türkçeyi öğretmek amacıyla çektiği videoları sosyal medya hesabından yayınlayan Sıla Kurdi, adeta küçük bir fenomen olarak yetişiyor. Kendisine bir de “Sila’s Avtivities” adıyla YouTube kanalı açan Sıla, Türk bayrağı önünde okuduğu İstiklal Marşı ile oldukça dikkat çekiyor.

“Türkiye’yi kendime yakın hissediyorum.”

Türk haber ajanslarına verdiği röportajda, Türkiye’yi kendine yakın hissettiğini belirten Sıla’nın annesi, 10 sene önce Türkiye’ye geldiğini ve o günden beri ülkeyi, dilini ve kültürünü kendine yakın hissettiğini belirtti.



Türkiye’yi gördüğünde Türkçe konuşamadığı için üzüldüğünü belirten Kurdi, 7 ay önce Türkçe öğrenmeye başladığını belirtiyor. 

Yorumlar (0)