5 binden fazla kişinin öldüğü ülkede park ve bahçeler yeniden açıldı!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle 5 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği İran'da park ve bahçeler, yaklaşık bir ay sonra tekrar açıldı.

DÜNYA 23.04.2020, 13:07
5 binden fazla kişinin öldüğü ülkede park ve bahçeler yeniden açıldı!

İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari, "Koronayla Ulusal Mücadele Kurulu"nun onayı üzerine bazı kısıtlamalara son verildiğini duyurdu. 

Hüseyin Zülfikari, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri dâhilinde geçen ay kapatılan park ve bahçelerin sağlık kurallarına riayet edilmesi koşuluyla tekrar açılacağını belirterek, "Bugüne kadar korona hastalığı düşüş sürecine girmiştir. Bu da alınan tedbirlerin öneminin ve halkın iş birliğinin göstergesidir." ifadelerini kullandı. 

İlk olarak başkent Tahran'da bulunan park ve bahçeler, yaklaşık bir aydan sonra yeniden açıldı.

Tahran Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Kurumu Genel Müdürü Ali Muhammed Muhtari, "Bu sabah itibarıyla başkentin tüm park ve bahçeleri vatandaşlara açılmıştır." açıklamasını yaptı. 

Ali Muhammed Muhtari, park ve bahçelerde sosyal mesafe kurallarına uyulmasının zorunlu olduğuna dikkat çekerek, söz konusu yerlere günde üç defa dezenfeksiyon işlemi uygulanacağını kaydetti. 

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemler dâhilinde ülke genelinde belediyelere bağlı park ve bahçeler 26 Mart günü kapatılmıştı. 

Ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle şu ana kadar 5 bin 481 kişi yaşamını yitirdi. Tespit edilen vaka sayısı ise 87 bin 26 oldu. 

Yorumlar (0)