40 milyon insana "evde kal" emri

Amerika'nın California eyaletinde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle 40 milyon insana 'evde kal' emri verildi.

DÜNYA 20.03.2020, 06:39
40 milyon insana "evde kal" emri

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin California eyaletinde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını dolayısıyla eyalet genelinde ‘evde kalma emri’nin çıkarıldığı bildirildi.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, California Valisi Gavin Newsom, Perşembe akşamı California eyaletinin 40 milyon sakinini kapsayacak şekilde 'evde kalma emri' verdi.

California Valisi Gavin Newsom, California eyaletinin sağlık sistemini çökertmekle tehdit eden yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını kontrol etmek için zaruri olmayan dolaşımın ikinci bir emre kadar kısıtlandığını bildirerek, “Şimdi zor kararlar alma zamanı, gerçeği kabul etmek zorundayız.” diye konuştu.

California Valisi Gavin Newsom'un emri çerçevesinde, insanlardan evlerinde kalmaları istenirken, tıbbi ve gıda gibi asli ihtiyaçların temini için ise evlerden çıkılabileceği belirtildi.

California eyaletindeki restoran gibi iş yerlerinin ise evlere servis yapmak şartıyla açık kalabileceği duyuruldu.

California eyaleti, 910 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası ve 19 ölüm ile Washington ve New York'tan sonra Amerika Birleşik Devletleri'nde koronavirüs salgınının en fazla etkilediği eyaletlerin başında geliyor.

Son güncellemelere göre New York, en az 5298 Covid-19 vakası ile Amerika'da başı çekerken, onu 1376 saptanmış vaka ile Washington eyaleti takip ediyor.

Yorumlar (0)