4 tecavüzcü olay yerinde öldürüldü!

Hindistan polisi, 27 yaşında bir veteriner kadını tecavüz edip yakarak öldürdüğü şüphelenilen kişileri öldürdü.

DÜNYA 06.12.2019, 09:46 06.12.2019, 09:47
4 tecavüzcü olay yerinde öldürüldü!

Hindistan'da geçtiğimiz hafta 27 yaşında bir kadının tecavüz edildikten sonra yakılan bedeninin Haydarabad eyaletindeki bir köprünün altında bulunmasıyla birlikte ülke çapında kadın protestoları başlamıştı. Hindistan polisi, veteriner olduğu öğrenilen kadının katlinden sorumlu olduğu tahmin edilen şüphelileri Cuma günü suç mahalline götürdü.

Olayı canlandırarak soruşturmaya aydınlatması için bölgeye götürülen sanıklar, polislerden birine ait bir silahı alıp kaçmaya çalışınca polis sanıklara ateş açtı. Dört sanığın da öldüğü olayda iki polis memuru yaralandı.

Hint kadınları 4 şüphelinin öldürülmesinden memnun

Hint kadınlarının büyük tepkisini çeken tecavüz ve cinayet vakalarından sonra yaşanan bu olay, gerek siyasetçi gerekse halktan kadınların "büyük bir memnuniyet" belirtmesine sebep oldu. İktidardaki BJP Partisi'nin bir kadın vekili Shobha Karandlaje, polisi tebrik ederek "Ülkemizin kızlarımızı koruması gerekiyor, sanıkların en ağır cezaları alması gerekiyor" ifadeleriyle hem memnuniyetini hem de kadınların korunması dileğini ifade etti.

Dün de bir kadın yakılmıştı

2012 yılında kızı tecavüz edilerek öldürülen Asha Devi ise polisin "iyi bir iş çıkardığını" ifade etti. Polisin 4 tecavüz şüphelisini öldürmesi, dün Uttar Pradeş eyaletinde yaşanan bir tecavüz ve cinayet olayının 1 gün sonrasında yaşandı. Dün yaşanan olayda tecavüz edilen bir kadın, şikayeti üzerine açılan davanın oturumuna gitmek için çıktığı yolda yakılarak ağır yaralanmıştı.

Yorumlar (0)