4 kadın vekili hedef alan silah reklamı!

Kuzey Caroline eyaletinde, geçen haftalarda ABD Başkanı Trump'ın eleştiri oklarını yönelttiği Kongre'nin 4 kadın üyesine yönelik suikast ima eden reklam, tartışmalara neden oldu.

DÜNYA 31.07.2019, 22:18
4 kadın vekili hedef alan silah reklamı!

ABD'nin Kuzey Caroline eyaletinde, geçen haftalarda ABD Başkanı Donald Trump'ın hedef aldığı Kongre'nin 4 kadın üyesine yönelik suikast imasında bulunan reklam, tepki topladı.

Yerel medyada çıkan haberlere göre, "Cherokee Guns" isimli silah mağazası, otoban kenarındaki bir panoya, üzerinde Kongre üyeleri İlhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib ve Ayanna Pressley'in fotoğraflarının yer aldığı bir reklam verdi.

4 Kongre üyesinden "4 aptal süvari" diye bahsedilen reklamda, fotoğrafların altında mağazanın adresi verildi.

"ONLAR TERÖR GRUPLARIYLA BAĞLANTILI"

Mağaza sahibi Doc Wacholz, reklamda şiddet ya da ırkçılığın bulunmadığını, sadece düşüncelerini paylaştığına değinerek, "Bana göre onlar sosyalist, ayrıca onlardan Müslüman olan ikisinin terör gruplarıya bağlantılı olduğunu hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Wacholz, reklam panosu için aylık 250 dolar ödediğini aktararak, reklamın "ifade özgürlüğü" kapsamında korunduğunu iddia etti.

Mağazanın, daha önce de Müslüman, Arap ve göçmenleri hedef alan benzeri reklamlar verdiği belirtildi.

TRUMP ELEŞTİRMİŞTİ

Bu kişilerin ABD'nin nasıl yönetilmesi gerektiğini söylemesini ilginç bulduğunu belirten Trump, "Neden bu kadınlar ülkelerine gidip, geldikleri bozuk ve suçla kuşatılmış ülkeleri düzeltmiyor? Sonra geri gelin ve nasıl olduğunu bize gösterin. Bu yerlerin sizin yardımınıza ihtiyacı var ve yeterince hızlı ayrılamazsınız. Eminim (Temsilciler Meclisi Başkanı) Nancy Pelosi, ücretsiz seyahat ayarlamaktan mutluluk duyar." açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar (0)