39 kişinin ölümünde korkunç detay! 

İngiltere'nin Essex bölgesinde bulunan sanayi sitesinde bir TIR'ın içinde 39 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. İngiltere'yi yıkan olayda TIR sürücüsü, cinayet şüphesiyle gözaltına alınırken yeni ayrıntılar kan dondurdu.

DÜNYA 24.10.2019, 09:24 24.10.2019, 09:26
39 kişinin ölümünde korkunç detay! 

İngiltere'de başkent Londra'nın doğusunda Essex bölgesinde bir TIR'da 39 cesedin bulunması tüm dünyada şok etkisi yarattı.

Ülkede uzun zaman bir süre sonra yaşanan en büyük toplu ölüm vahşetinde 25 yaşında Kuzey İrlandalı şoför Mo Robinson, gözaltına alındı.

Essex polisi, TIR'ın Belçika'nın Zeebrugge limanından kalkarak bu sabah 00.30'da Thames Nehri kıyısında bulunan Purfleet limanına demirlediğini kaydetti. 

Varna kentine kayıtlı olduğu bildirildi

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığından bir sözcü, TIR'ın Varna kentine kayıtlı olduğu ve bir İrlanda vatandaşına ait bir şirkete ait olduğu bilgisini paylaştı.

Hayatını kaybeden 39 kişinin içinde 10 yaşlarında bir çocuğun da yer aldığı, kurbanların kimliklerinin tespitinin devam ettiği ve kaçak göçmen olduğu ihtimali üzerinde durulduğu kaydedildi.

Korkunç olaydaki yeni ayrıntılar adeta kan dondurdu.

Hipotermi nedeniyle ölmüş olabilirler

Soğutucu araçlarda sıcaklıkların -25C'ye kadar düştüğü ve ölen 39 kurbanın da hipotermi kaynaklı ölmüş olabileceği belirtildi.

İngiliz milletvekili Jackie Doyle-Price, "39 kişiyi kilitli bir metal kabın içine koymak olayın nasıl bir kötülük olduğunu gösteriyor." ifadesini kullandı ve kurbanların saatlerce ara vermek için bile dışarı çıkamadığını kaydetti. 

Olaya ilişkin geniş çapta inceleme devam ediyor.
 

Yorumlar (0)