39 kişinin cesedi bulunmuştu...Biri daha tutuklandı!

İngiltere'nin Essex bölgesinde bir TIR'ın arkasında 39 kişinin cansız bedeninin bulunmasına ilişkin soruşturma kapsamında bir kişi daha tutuklandı.

DÜNYA 02.11.2019, 10:12
39 kişinin cesedi bulunmuştu...Biri daha tutuklandı!

İngiltere'nin Essex bölgesinde bir TIR'ın arkasında 39 cesedin bulunmasının ardından İrlanda'nın başkenti Dublin'de gözaltına alınan 22 yaşındaki Eamonn Harrison, mahkemeye çıkarıldı.

Harrison'a 39 kişiyi öldürme, insan kaçakçılığı, göç yasalarını ihlâl ve para aklama dahil toplam 41 suç yönetildi. Harrison, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece tutuklu sayısı 2'ye çıktı.

İngiltere tarafından iadesi istenen Harrison'un, söz konusu TIR'ı Belçika'daki limana götüren kişi olduğu ileri sürüldü. Söz konusu tutuklama kararı, olayı soruşturan Essex bölgesi polisinin, 2 İrlandalı şüpheliye teslim olmaları için doğrudan çağrı yapması üzerine geldi. 

Polis, Ronan Hughes (40) ve Christopher Hughes (34) kardeşlerin "cinayet" ve "insan kaçakçılığı" suçlamalarıyla arandığını açıkladı. 

Ne olmuştu?

İngiliz polisi, 23 Ekim günü aldığı ihbar üzerine gittiği bir sanayi sitesinde TIR'ın arkasında 39 kişinin cansız bedenini bulmuştu. 

Belçika makamları, konteynerin Zeebrugge Limanı'na 22 Ekim günü yerel saatle 14.49'da vardığını ve aynı gün gemiyle İngiltere'ye doğru yola çıktığını ifadde etmişti. 

Olayın meydana geldiği gün yapılan ilk açıklamalarda, 8'i kadın 39 kişinin Çinli olduğu duyurulmuş ancak ailelerin beyanları kapsamında kurbanların büyük çoğunluğunun Vietnamlı olabileceği kaydedilmişti.

TIR'ın sürücüsü Maurice Robinson, "39 kişiyi öldürme" ve "insan kaçakçılığı" suçlamalarıyla 28 Ekim günü tutuklanmıştı.
 

Yorumlar (0)