36 yıl sonra suçsuz oldukları anlaşıldı!

ABD'de ortaokuldayken cinayetten suçlu bulunan 3 kişinin, 36 yıl sonra suçsuz bulunduğu aktarıldı ve serbest bırakıldı.

DÜNYA 26.11.2019, 18:40
36 yıl sonra suçsuz oldukları anlaşıldı!

Baltimore Bölge Mahkemesi, 1983'te işlenen cinayette kanıtları yeniden değerlendirilmesinden sonra Alfred Chestnut, Ransom Watkins ve Andrew Stewart'ı suçsuz bularak serbest bırakılmalarına hükmetti.

Yargıç Charles Peters, karar gerekçesinde cinayete ilişkin yapılan soruşturmada "görgü tanıklarının 18 yaşındaki başka bir cinayet zanlısı ile ilgili ifadelerinin yargılama sürecinde jürinin dikkatine sunulmadığını ve zanlıların masumiyetine işaret eden delillere savunmada yer verilmediğini" aktardı.

Yargıç Peters: "Adalet sistemi adına sizden özür diliyorum"

Yargıç Peters, aklanan mahkumlara yönelik "Yıllarca katlanmak zorunda kaldığınız acılar karşısında önemsiz olduğunun farkındayım ama adalet sistemi adına sizden özür diliyorum." değerlendirmesini yaptı.

Üç adam, karar sonrası, tutuklu bulundukları eyalet cezaevinden salıverildi.

18 yaşındaki diğer cinayet zanlısının ise 2002 yılında silahlı cinayet sonucu yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.

1983 yılındaki olayda suçlu bulunmuşlardı

Chestnut, Watkins ve Stewart, 1983 yılında, Harlem Park Ortaokulu öğrencisi 14 yaşındaki DeWitt Duckett'in silahla vurularak öldürülmesi olayında cinayetle suçlanarak müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mahkumlardan Chesnut'ın geçen yıl mühürlenmiş soruşturma kayıtlarına ulaşması ve savcılığa başvurmasından sonra, Baltimore Savcılığı bu yılın başında davanın yeniden açılmasına hükmetmişti.

Yorumlar (0)