33 sene önce kaçırıldı, kroki ile ailesini buldu

Çin’in küçük köylerinden birinden 33 sene önce -henüz 4 yaşındayken- kaçırılan bir adam, zihninde kalan izlerle çizdiği kroki sayesinde 33 sene sonra ailesine kavuştu. O anlarda gözyaşları sel oldu.  

DÜNYA 04.01.2022, 09:32 04.01.2022, 16:22
33 sene önce kaçırıldı, kroki ile ailesini buldu

Çin’in Hınan eyaletinde yaşayan 37 yaşındaki bir erkek, henüz 4 yaşında bir çocukken köyünden kaçırıldığını ve başka bir aileye satıldığını zihninde canlanan anılarla fark etti. Li Cingvei isimli adam, anılarını bir şekilde toparlayarak evini ve köyünü anlatan bir kroki çizdi. 15 Aralık 2021 tarihinde sosyal medya hesabında çizdiği krokiyi ve kaçırıldığı döneme dair hatırladıklarını paylaşan Cingvei, Çin polisi ile iş birliği yaparak köyünün nerede olduğunu buldu. 

Ülkenin güneybatısında bulunan Yünnan eyaletine bağlı Caotong şehrindeki bir köyden kaçırıldığı öğrenilen Cingvei için Çin polisi harekete geçti. Ailenin seneler önce o köyden ayrıldığını ve Hınan eyaletinin Coukou şehrine taşındığını tespit eden polis, şehirde muhtemel aileler ile 37 yaşındaki adam arasında pek çok DNA testi gerçekleştirdi.  



33 sene önce kaçırılmış 

DNA testi sonucu ile ailesi bulunan Cingvei, babasının hayatta olmadığını öğrendi fakat annesi ve 2 kardeşi ile 33 sene sonra buluştu. Gözyaşlarının sel olduğu buluşmada anne, “Seni bir daha görebileceğimi düşünmüyordum.” diyerek oğluna dakikalarca sarıldı.  

1989 senesinde Yünnan eyaletine bağlı Caotong şehrinin bir köyünden kaçırılan ve 1600 kilometre uzaklıktaki Coukou’ya götürülen Cingvei, kel bir komşusu tarafından kaçırıldığını hatırladığını; seneler boyunca da doğduğu ve 4 yaşına kadar yaşadığı köyü kağıtlara çizmeye çalıştığını anlattı.  



Kendisi gibi olanlardan etkilendi 

Çocukken kaçırılan kişilerin son dönemde aileleri ile bir şekilde tekrar buluştuğu yönünde haberleri gördüğünü ve bunun da kendisini harekete geçirdiğini anlatan 37 yaşındaki adam köyü, evleri, bambu ormanını, göleti ve okul binasını çizdiği harita sayesinde geçmişinin aydınlandığını dile getirdi. Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı ise geçmiş dönemlerde kırsal kesimlerden çocuk kaçırmanın çok yaygın olduğunu ve 2021 senesinde 290 çocuk kaçırma olayının çözüldüğünü belirtti.

Yorumlar (0)