"31 Ocak'ta Brexit hayata geçecek"

İngiltere'deki erken genel seçimden galip çıkan Başbakan Boris Johnson, 31 Ocak'ta "ne olursa olsun" Brexit'in hayata geçeceğini söyledi.

DÜNYA 13.12.2019, 12:26
"31 Ocak'ta Brexit hayata geçecek"

İngiltere'deki erken genel seçimden zaferle ayrılan Başbakan Boris Johnson, üç yıldan uzun süredir Brexit üzerinden yaşanan siyasi tartışma eleştirdi.

"Brexit'i halledeceğiz, 'ama' yok, 'eğer' yok"

Johnson, "Halk Muhafazakar Parti hükümetine güçlü bir yetki verdi, Brexit'i gerçekleştireceğiz. Bu saçmalığa bir son vereceğim ve 31 Ocak itibariyle Brexit'i halledeceğiz, 'ama' yok, 'eğer' yok, 'belki' yok" açıklamasını yaptı.

İngiltere halkının sandıkta "inkar edilemez ve tartışılmaz" bir karar verdiğini belirten Johnson, ikinci bir Brexit referandumu tehdidini de bertaraf ettiklerini belirtti.

Halkın verdiği desteği "çantada keklik" gibi görmeyeceklerini de kaydeden Johnson, "Haydi Brexit'i halledelim ama önce kahvaltı yapalım" dedi.

Jeremy Corbyn, sonraki seçime girmeyecek!

​Muhafazakar Parti, oyların yüzde 43'ten fazlasını alarak Avam Kamarası'nda çoğunluğu elde etti. Oy oranı yüzde 32'de kalan İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn ise bir sonraki seçimde "partisinin başında olmayacağını" duyurdu.

Bu sonuçlara göre partilerin tahmini milletvekili sayıları şu şekilde:

"Muhazafakar Parti 364, İşçi Partisi: 203, İskoç Ulusal Partisi 49, Liberal Demokrat Parti 11, Plaid Cymru 4, Yeşil Parti 1, diğer partiler 18."

Yorumlar (0)