300 kiloluk adam evde mahsur kaldı, vinçle çıkartıldı

Fransa'da 300 kiloluk morbid obez Panabiere isimli bir adam bir vinç yardımıyla dışarıya çıkartılabildi.

DÜNYA 02.12.2020, 18:26 03.12.2020, 12:53
300 kiloluk adam evde mahsur kaldı, vinçle çıkartıldı

Fransa'nın güneyinde bulunan Perpignan şehrinde hayatına devam eden 300 kiloluk morbid obez Alain Panabiere, 2019 yılının temmuz ayından bu zamana dek aşırı kilolarından dolayı evinin salonundan mahsur bir şekilde kaldı. Kardeşinin bakımını üstlendiği 53 yaşında olan adam için valilik tarafından harekete geçildi ve vinç ile kurtarma operasyonu yapıldı.

Vinç ile dışarıya çıkartılabildi

Adam apartmandan çıkartılmadan, apartmanın birinci katında oturan komşular valiliğin verdiği talimatla operasyon süresince apartmandan uzaklaştırıldı.

Binada yapılan kurtarma operasyonu öncesinde herhangi bir yıkım ihtimalina karşı bina için güçlendirme çalışması gerçekleştirildi. Saatlerce süren hazırlığın ardından 50 kişinin katılmış olduğu kurtarma operasyonuyla birlikte Panabiere, evden çıkartılıp hastaneye kaldırıldı. 

Doktoru durumunu açıkladı

Vincin bir ucuna takılan platform yardımıyla penceresi sökülmüş daireye girilip, önce adam yumuşak bir dokuya yerleştirildi. Ardından ise platforma benzeyen bir yapı ile özel ambulansa taşındı. Ambulansla Montpellier Hastanesi'ne götürülmüş olan Panabiere'nin kurtarma operasyonunu gerçekleştiren doktor operasyonunun adamın durumunun gayet iyi olduğunu kaydetti.

Özel bir merkeze alındı

Panabiere'in ağrılarının giderilmesiyle yapılabildği kadar hareket ettirilmeye çalışıldığı kaydedildi. Adamın tedavisi için birkaç haftanın ardından özel bir merkeze yerleştirileceği öğrenildi.

Morbid obez nedir?

Morbid obez, kişinin yüksek kilodan dolayı karş karşıya kaldığı risklerle ölümcül problemlere sahip olduğu ve dolayısıyla hayat süresini kısaltan şiddetteki obeziteye verilen isimdir.

Yorumlar (0)