"3 camiye bomba ihbarı"nda gelişme!

Bomba ihbarı yapılan Almanya'daki 3 cami ve Alman Sol Parti Genel Merkezi incelendi. İhbar asılsız çıktı.

DÜNYA 22.07.2019, 21:50
"3 camiye bomba ihbarı"nda gelişme!

Almanya'da bomba ihbarı yapılan 3 cami ile Alman Sol Parti (Die Linke) Genel Merkezi'nde bomba imha uzmanları tarafından inceleme yapıldı. Yapılan inceleme sonucunda ihbarların asılsız olduğu ortaya çıktı.

DİTİB (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği)'e bağlı Mainz Merkez Camisi, Duisburg Merkez Camisi ve Manheim Yunus Emre Camisi'ne yerleştirilen bombaların eş zamanlı olarak patlayacağı tehdidi üzerine Alman polisi alarma geçti.

"Combat18" isimli neo-Nazi terör örgütü imzasıyla gönderilen elektronik postada "Caminin ana giriş kapısına yerleştirdiğimiz TATP bombası 15.45'te patlayacak." ifadesi ve ırkçı söylemler bulunuyordu.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine bağlı camiye gönderilen elektronik postanın polise bildirilmesiyle tahliye edilen camilerde bomba uzmanları, bombaya duyarlı köpeklerle bomba araması yaptı.

Yapılan incelemenin ardından camilerde bomba bulunmadığı açıklandı. Güvenli olduklarının belirtilmesi üzerine camiler yeniden ibadet için cemaate açıldı.

Son 2 haftada Almanya'da camilere yapılan bomba ihbarı sayısı 8'e ulaşmış oldu.

Die Linke (Sol Parti) Genel Merkezi boşaltıldı

Diğer taraftan Almanya'nın başkenti Berlin'deki Alman Sol Parti (Die Linke) Genel Merkezi'nin bulunduğu bina da bomba ihbarı sebebiyle tamamen tahliye edildi.

Sol Parti'den (Die Linke) bir yetkili, aşırı sağcı bir örgüt olan ve "Combat18" imzasıyla gönderilen elektronik postada, binada bir bomba ihbarında bulunduğunu bildirdi.

Bomba incelemesinin ardından, parti genel merkezinde bombaya rastlanmadığı ve yapılan ihbarın asılsız olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)