28 yıl sonra Şuşa'da ilk cuma namazı!

Muzaffer Azerbaycan ordusunun, terör devleti Ermenistan'ın işgalden kurtardığı ve Dağlık Karabağ'ın sembol şehri olan Şuşa kentinde 28 yıl sonra ilk cuma namazı eda edildi.

DÜNYA 13.11.2020, 12:40 15.11.2020, 12:35
28 yıl sonra Şuşa'da ilk cuma namazı!

Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtarılması konusunda bölgeye giden yol üzerinde bulunmasının da etkisiyle kritik değeri bulunan, tarihî ve doğal güzellikleriyle Dağlık Karabağ'ın sembol şehri olan Şuşa'da, 28 yılllık işgal ile ara verilen Cuma namazı eda ediliyor.

Şuşa Kenti cuma namazı cami ezan

Tarihî Yukarı Gövher Ağa Camisi'nde önce yürekleri titreten sâlâ ve ardından gözyaşlarının dökülmesine neden olan ezan okundu. Burada bulunan kahraman Azerbaycan askerleri, aralarından bir kişinin imam bir kişinin müezzin olmasıyla saf tutarak Cuma namazını kıldılar.

Azerbaycan kültürünün ve tarihinin önemli simgelerinden olan Şuşa kentini değerli yapan diğer özellikleri hem bölgeye hakim coğrafi konumda yer alması hem de Dağlık Karabağ'ın en büyük kenti olan Hankendi şehrine giden yolun üzerinde bulunması. Stratejik ve sembolik değerdeki Şuşa kenti, 8 Mayıs 1992 tarihinde terör devleti Ermenistan'ın katil ordusu tarafından işgal edilmişti.

Kahraman Azerbaycan ordusu ise Şuşa kentini 8 Kasım 2022 tarihinde işgalden azat etmişti.

Yorumlar (0)