28 yaşındaki Türk koronavirüsten hayatını kaybetti!

Avusturya'da şeker hastalığı ve böbrek yetmezliği bulunan 28 yaşındaki bir Türk kadın, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitirdi.

DÜNYA 18.03.2020, 16:10 18.03.2020, 16:12
28 yaşındaki Türk koronavirüsten hayatını kaybetti!

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle hayatını kaybeden kişinin 28 yaşındaki Yonca Akyol olduğunu bildirdi.

Büyükelçi Ozan Ceyhun, baba Mustafa Akyol ile görüşmede bulunarak taziyelerini ilettiğini söyledi.

Avusturya'da ilk kez bir Türk'ün yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdiğini kaydeden Ceyhun, aileye her türlü desteğin sağlandığını ifade etti.

Ceyhun, Türkiye’nin Salzburg Başkonsolosu Berkan Pazarcı'nın aile ile iletişime geçtiğini aktararak, merhumenin naaşının bugün hızlı bir şekilde toprağa verileceğini belirtti. 

"Yoğun bakımda tutuluyordu"

Diğer yandan, baba Mustafa Akyol, şeker hastalığı ve böbrek yetmezliğine sahip olan kızına yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhisi konulduğunu ve geçen hafta perşembe gününden itibaren yoğun bakımda tutulduğunu söyledi. 

"Kızımızı genç yaşta kaybetmek bizi perişan etti"

Baba Akyol, hastaneden aldıkları bilgiye göre kızlarının sabah erken saatlerde yaşamını yitirdiğini kaydederek, "Kızımın annesi ve ablası çok kötü durumdalar, hem kızımızı bu kadar genç yaşta yitirmiş olmak hem de elimizden hiçbir şeyin gelmemesi, kızımızı son bir kez görememiş olmak bizleri perişan etti." diye konuştu. 

Hem başkonsolosun hem de büyükelçinin kendileriyle ilgilendiğini kaydeden Akyol, konsolosluk yetkililerinin Avusturya makamları ile iletişim halinde olduğunu belirtti. 

Avusturya Sağlık Bakanlığı, ülkede koronavirüs nedeniyle enfekte olan kişi sayısının 1471'e, yaşamını yitirenlerin ise 3'e ulaştığını bildirdi.
 

Yorumlar (0)