25 Hafter milisi öldürüldü

Libya’nın başkenti Trablus’ta darbeci general Halife Hafter'e bağlı 25 milis etkisiz hale getirildi.

DÜNYA 20.03.2020, 06:19
25 Hafter milisi öldürüldü

BM (Birleşmiş Milletler) tarafından tanınan ve Türkiye'nin de destek verdiği Libya UMH'ye (Ulusal Mutabakat Hükümeti) bağlı askerî birlikler, Trablus’un güneyindeki çatışmalarda darbeci general Halife Hafter'e bağlı 25 milisi etkisiz hale getirdi.

Trablus merkezli Febrayır televizyon kanalı, Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı Öfke Volkanı Operasyonu'na bağlı birliklerin, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci general Halife Hafter’e mensup 25 milisi etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

Trablus’un güneyindeki Ayn Zara bölgesinde etkisiz hale getirilen milislerin, Sudan ve Çad’dan getirilmiş paralı askerler olduğu belirtildi.

Öldürülen Hafter milislerinin cesetlerinin fotoğrafları sosyal medyada yayınlandı.

Diğer taraftan basın açıklaması yapan Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) askerî birlikleri resmi sözcüsü Yarbay Muhammed Kununu, “Tekrar vurguluyoruz ki bu savaşı biz başlatmadık. Ancak bu savaşın ne zaman ve nerede biteceğine biz karar vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) yayılmasını engellemek amacıyla önerilen ateşkesi kabul ettiklerini belirten Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) askerî birlikleri resmi sözcüsü Yarbay Muhammed Kununu, Halife Hafter milislerinin dün gece ateşkesi ihlal ettiğini bundan dolayı saldırılara karşılık verdiklerini kaydetti.

Halife Hafter milislerinin dün gece Trablus’un güneyindeki Ayn Zara bölgesine gerçekleştirdiği roketli saldırı sebebiyle 1 kadın ve 3 çocuk yaşamını yitirmiş, 1'i çocuk 4 kişi de yaralanmıştı.

Yorumlar (0)