25 bin ton... Beyrut'tan kötü olabilir!

Beyrut Limanı’nda patlayan 2750 ton amonyum nitratın yol açtığı felaketin benzeri Libya’da var. Libya'daki Brega Limanı'nda 25 bin ton amonyak gazı bulunuyor.

DÜNYA 10.08.2020, 08:47
25 bin ton... Beyrut'tan kötü olabilir!

NOC (Libya Ulusal Petrol Kurumu) Başkanı Mustafa Sanallah, 2750 ton amonyum nitratın yol açtığı Beyrut limanındaki facianın daha ağırının Libya petrol limanlarında gerçekleşme ihtimalinin çok yüksek olduğu endişesini dile getirdi.

Dev askerî depolarda tutulan patlayıcı maddelerin oluşturduğu büyük tehlikeye vurgu yapan Libya Ulusal Petrol Kurumu Başkanı Mustafa Sanallah, petrol tanklarının, herhangi bir ısıya maruz kalması ya da ateşleme kaynağına temas etmesi durumunda Beyrut'takinden çok daha büyük bir felakete yol açacağı uyarısında bulundu ve petrol tanklarının bulunduğu bölgedeki silahlı paralı askerlerin oluşuna dikkat çekti.

Bingazi ile Sirte kentleri arasında yer alan Brega Limanı’nındaki tehlikeye vurgu yapan Libya Ulusal Petrol Kurumu Başkanı Mustafa Sanallah, Beyrut Limanı'ndaki facianın 2750 ton amonyum nitrattan kaynaklandığını hatırlatarak, Brega Limanı'nda ise 25.000 ton amonyak gazının bulunduğu bilgisini verdi.

Zehirli olan amonyak gazının sızmasının ölümcül olacağını belirten Libya Ulusal Petrol Kurumu Başkanı Mustafa Sanallah, ayrıca amonyak gazının ateşe maruz kalması hâlinde çok büyük bir patlama yaşanacağını, binlerce Libyalının canının tehlike altında olduğunu ifade etti.

Petrol tesislerinin etrafındaki tampon bölgelerin silahlardan arındırılması gerektiğini söyleyen Libya Ulusal Petrol Kurumu Başkanı Mustafa Sanallah, militanların ve paralı askerlerin de acilen limanları terk etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)