22 DEAŞ'lı öldürüldü

Kerkük Operasyonlar Komutanı Korgeneral Saad Harbiye, Kerkük vilayetinin güneyindeki operasyonlarda terör örgütü DEAŞ mensubu 22 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

DÜNYA 12.03.2020, 14:53
22 DEAŞ'lı öldürüldü

Basına açıklama yapan Kerkük Operasyonlar Komutanı Korgeneral Saad Harbiye, Kerkük kentinin güneyinde düzenlenen son operasyonlarda terör örgütü DEAŞ üyesi 22 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Operasyonların özellikle Kerkük şehrinin güneyindeki kırsal ve tepelik bölgelerde sürdüğü bilgisini veren Kerkük Operasyonlar Komutanı Korgeneral Saad Harbiye, baskınlarda 46 DEAŞ mensubunun da sağ olarak yakalandığını bildirdi.

Bu operasyonların başarılı olmasında bölge halkının desteğinin etkili olduğunu hatırlatan Kerkük Operasyonlar Komutanı Korgeneral Saad Harbiye, Kerkük şehrinin güvenliği ile istikrarını bozacak hiç kimseye izin vermeyeceklerini kaydetti.

DEAŞ terör örgütü, 2014 yılının Haziran ayında Musul, Salahaddin ve Enbar illerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük kentlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde DEAŞ terör örgütünden geri alınmıştı.

Eski Irak Başbakanı Haydar el-Abadi, 9 Aralık 2017 tarihinde terör örgütü DEAŞ’a karşı zafer kazanıldığını ilan etmişti.

DEAŞ terör örgütünün bölgeden çıkarılması ve şehirlerin geri alınmasının üzerinden 3 sene geçmesine rağmen, DEAŞ'ın özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar şehirlerinin kırsal bölgelerinde saldırıları sürüyor.

Yorumlar (0)