22 bin kişinin ölmesini umursamadan plajlara akın ettiler!

ABD'de yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en fazla can aldığı şehirlerin başında gelen New York'ta sıcaklıkların artmasıyla beraber plajlara akın başladı.

DÜNYA 16.05.2020, 13:53
22 bin kişinin ölmesini umursamadan plajlara akın ettiler!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan yeni tip koronavirüsten (Covid-19) en fazla etkilenen ABD’nin New York, New Jersey ve Connecticut eyaletlerinde insanlar, yasakları delerek sahillere akın etti.

Plajlarda sosyal mesafe kurallarına riayet edilmediği ve maske takılmadığı da fark edildi.

"Bu kadar duyarsız davranmaları kabul edilemez"

Yapılan uyarılara rağmen plajların kalabalık olmasına New York Valisi Andrew Cuomo'dan sert tepki geldi. 

Vali Cuomo, "Ölü vakaları artarken, halkımızın bu kadar duyarsız davranması kabul edilemez. Plajları 22 Mayıs'ta açıyoruz. Birkaç gün bekleyebilirdiniz." ifadelerini kullandı. 

Cuomo, plajların yüzde 50 kapasiteyle kısıtlı olacağını ve spor dâhil temas gerektiren faaliyetlere yasak getirildiğini kaydetti. 

"Kararları New Yorkluların güvenliğine dayanarak vereceğiz"

New York Belediye başkanı Sözcüsü Jane Meyer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Valinin koyduğu yönergeleri gözden geçiriyoruz ve tüm kararları New Yorkluların güvenliğine dayanarak vereceğiz." diye konuştu. 

ABD'de son durum ne?

ABD'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle şu ana kadar 88 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. Söz konusu can kayıplarının 22 bin 300'ü New York'ta gerçekleşti.

Yorumlar (0)