21 Aralık'ta dünyanın sonu mu geliyor?

Dünyanın 2021'den önce sona ereceğini iddia eden bir komplo teorisi yeniden konuşuluyor. Söz konusu teoriye göre kış gün dönümünün başladığı gün olan 21 Aralık'ta iki gezegen yan yana gelecek ve dünyanın sonunu getirmiş olacak.

DÜNYA 16.12.2020, 18:38 17.12.2020, 18:44
21 Aralık'ta dünyanın sonu mu geliyor?

Söz konusu komplo teorisine göre dünya 2020 yılı bitmeden sona erecek. Evanjelik papaz ve YouTuber Paul Begley, kıyamet hususundaki tuhaf iddialarıyla biliniyor ve kıyamet gününün 21 Aralık’ta başlayacağını öne sürüyor.

Maya takviminden yola çıktığını belirten Begley’e göre dünyanın sayılı günleri kaldı. Begley, teorisinin ispatı olarak Jüpiter ve Satürn gezegenlerini gösterdi. Jüpiter ve Satürn’ün yörüngeleri, 21 Aralık tarihinde gökyüzünde çift gezegen fenomeni meydana getirecek. İki gezegen 1623 yılından bu yana ilk defa yan yana gelecek.



"İlahi olaylar meydana gelecek"

Begley, kış gündönümünün başlangıcı da olan 21 Aralık’ta oluşacak gezegen olayları sebebiyle, 'ilahi' olayların meydana geleceğini iddia ediyor.

Fakat söz konusu teori, Maya takviminden yola çıkılarak dünyanın sonunun geldiğini iddia eden ilk komplo teorisi değil. Bundan 8 yıl önce de dünyanın sonunun 21 Aralık tarihinde geleceğine dair teoriler ortaya atılmıştı.

Begley, kişisel YouTube kanalında yayınladığı bir videoda, “Tabii ki Mayalı yaşlılar bugün dünyanın sonu olabileceğini belirttiler. Bir yanlış yapmış olabilirler. 21 Aralık 2012 hesaplamasında bir yanlış yaptılar ve bu sebeple bugün dünyanın sonunun gelmiş olduğunu kaydettiler. Neticede bir tahmin yaptılar. 21 Aralık 2020’de Jüpiter ve Satürn gezegenleri yan yana gelerek büyük bir kavuşum içine girecekler. İki gezegen 397 yıldan beri bu kadar yakınlaşmamışlardı. Bir sonraki yakınlaşmaları 2520 yılını bulacak. Yani, oldukça nadir gerçekleşen bir olay ve o gün kış gündönümü başlayacak.” dedi.

Begley, geçmişte de 'gerçekleşmeyen' bazı komplo teorilerinde bulunmuştu. 21 Haziran’daki Güneş tutulmasının dünyanın sonunu getireceğine dair kesin bir işaret olduğunu belirtmişti.

Yorumlar (0)