2023'te ABD'ye alınacak mülteci sayısı belli oldu!

ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanan karar, 2023 yılında ülkeye en fazla kaç mülteci kabul edileceğine ilişkin soruların yanıtı oldu. Detaylar haberde...

DÜNYA 28.09.2022, 14:29 29.09.2022, 08:56 Hakan Öksüz
2023'te ABD'ye alınacak mülteci sayısı belli oldu!

Ukrayna ile Rusya arasında 24 Şubat'ta başlayan savaş, binlerce kişinin ölümüne yol açtı. Savaş bölgesinden ayrılan çok sayıda Ukraynalı, farklı ülkelere giderek ailelerinin hayatını kurtarmaya çalışıyor. Rusya'ya çeşitli yaptırımlar uygulayan Avrupa Birliği (AB), Ukrayna'dan gelen göçmenleri direkt olarak mülteci statüsüne alıyor. Bir yandan Rusya'ya direnen Ukrayna ordusuna askeri yardımda bulunan ABD, bir yandan da mali yardımlarla Ukrayna ekonomisine destek veriyor.

ABD Başkanı Joe Biden tarafından başlatılan göçmen programı ile birlikte Ukraynalı vatandaşlara ülkeye taşınma hakkı veriliyor. Savaşın neden olduğu akaryakıt krizi, ABD ekonomisini olumsuz yönde etkiliyor. 

ABD, 2023'te en fazla 125 bin mülteci kabul edecek!

Ekonomideki bozulmaya rağmen Ukrayna'ya verdiği desteği sürdüren ABD yönetiminin, 2023 yılında ülkeye ne kadar mülteci kabul edeceği merak ediliyordu. ABD'nin 2023 mali yılı için kabul edeceği mülteci sayısının en fazla 125 bin olduğu belirtildi. Dışişleri Bakanlığına yazı gönderen Biden, ülkeye girişi kabul edilecek mülteci sayısının 2022 yılı ile aynı olacağını bildirdi. 

AB'nin göçmen politikası eleştiriliyor

ABD ve AB, Ukraynalı göçmenlerle diğer ülkeden gelen göçmenlere farklı muamele yapıldığı gerekçesiyle eleştiriliyor. Ukrayna'dan gelen göçmenleri direkt olarak mülteci statüsüne alan AB, diğer bölgelerden gelen kişilerin geri gönderiyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, "Bizi eleştiriyorlar ama bu bizim kararımız değil. AB'nin kararlarına uymaya çalışıyoruz." dedi.

Yorumlar (0)