2021 yılının en iyi havalimanları açıklandı

2021 yılının enleri belli olmaya devam ediyor. Uluslararası Havalimanları Konseyi 2021 yılının en iyi aktarmalı havalimanlarını seçti. Listede İstanbul Havalimanı da yer alıyor. İşte 2021 yılının en iyi aktarmalı havalimanları…

DÜNYA 04.01.2022, 22:38
2021 yılının en iyi havalimanları açıklandı

2021 yılının sone ermesiyle birlikte her alanda yılın enleri de belli olmaya başladı. Bu anlamda yılın zirvesinin belirlendiği bir diğer alan ise aktarmalı havalimanları oldu. Uluslararası Havalimanları Konseyi’nin gerçekleştirdiği çalışmaya göre yılın en iyi aktarmalı havalimanları belirlendi. Konseyin verdiği karara göre bu konuda yılın en iyi havalimanı Amerika Birleşik Devletleri’nin Dallas kentinde yer alan Dallas – Fort Worth Havaalanı seçildi. İstanbul Havalimanı ise listede altıncı sırada yer aldı. İşte ACD tarafından seçilen 2021 yılının en iyi aktarmalı havalimanları…

1 – Dallas / Fort Worth Uluslararası Havalimanı (Amerika Birleşik Devletleri)

Teksas eyaletinde yer alan Dallas Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük dokuzuncu şehir konumunda yer alıyor. 23 Eylül 1973 yılında açılan Dallas – Forth Worth Havaalanı ise Dallas kentine 24, Fort Worth kentine ise 29 kilometre mesafede yer alıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin en kalabalık şehirleri arasında yer alan havalimanı yıllık 42 binin üzerinde gerçekleştirdiği aktarmalı uçuş ile listenin zirvesinde yer alıyor. Bu havalimanı ayrıca kalkış – iniş ve uçuş hacmi düşünüldüğünde dünyanın en büyük üçüncü havalimanı konumunda yer alıyor. Yapılan bir araştırmaya göre Dallas – Fort Worth havalimanı ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nde en fazla uçuşun iptal edildiği üçüncü havalimanı.

2- Denver Uluslararası Havaalanı (Amerika Birleşik Devletleri)

Colarado’da yer alan Denver Uluslararası Havaalanı 35 binin üzerinden gerçekleştirdiği aktarmalı uçuşla listenin ikinci sırasında yer alıyor. 1980’li yılların popüler dizilerine de sık sık konu olan havalimanı pandemi öncesinde 2019 senesinde yedinci sırada yer almıştı. Duvarında yer alan resimleriyle de ünlenen havalimanı ayrıca birçok ödülün de sahibi.

3 – Frankfurt Havalimanı (Almanya)

Listede Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra diğer kıtalarda yer alan ilk havalimanı Almanya’da yer alan Frankfurt Havalimanı. Geçtiğimiz yıllarda zirveye oynayan havalimanı pandemi nedeniyle oldukça zarar gördü ve güncel rakamlara göre yıllık aktarmalı uçuş sayısı 25 binin üzerinde. Frankfurt Havalimanında ayrıca aktarmalı uçuş yapan yolcuları keyiflendirecek bazı seçenekler de bulunuyor. Oyun alanları ve yeşil lounge alanlarının yanı sıra NapCaps denilen alanlarda kısa süreli uyku ihtiyaçları karşılanabiliyor.

4 – Atlanta Uluslararası Havalimanı (Amerika Birleşik Devletleri)

Georgia eyaletinde yer alan Atlanta şehrindeki havalimanı yılda 23 binin üzerinde aktarmalı uçuş gerçekleştiriyor. Pandemi öncesinde 110 milyonun üstündeki yolcu kapasitesine sahip olan havalimanı bu anlamda dünyanın en fazla yolcu kapasitesine sahip havalimanı konumunda yer alıyordu. Atlanta şehri ayrıca Lonely Planet adındaki gezi yayınları yapan kuruluş tarafından 2022 yılının ziyaret edilmesi gereken ilk on şehrinden biri olarak gösteriliyor.

5 - Amsterdam Schiphol Havalimanı (Hollanda)

Listeye Avrupa kıtasından katılan bir diğer havalimanı Hollada’nın başkenti olan Amsterdam’da yer alan Schiphol Havalimanı oldu. Schiphol Havalimanı yıl içinde gerçekleştirdiği 23 bin aktarmalı uçuşla bu alanda dördüncü sırada yer aldı. Sahip olduğu teknolojik imkanlar ve eğlence tesisleriyle ünlü olan havalimanı mimarlık firması Benthem Crouwel tarafından dizayn edildi. Ziyaretçiler ayrıca havalimanı içinde yer alan müzede dünyaca ünlü Hollandalı sanatçıların eserleri ziyaret edebilirler.

6 - İstanbul Havalimanı (Türkiye)

İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan ve 2018 yılında hizmete açılan İstanbul Havalimanı 2021 yılı içinde gerçekleştirdiği 23 bin 230 aktarmalı uçuşla konseyin belirlediği listede altıncı sırada yer aldı. Alışveriş, gastronomi ve erişilebilirlik gibi konularda öne çıkan havalimanı ayrıca Amerikan dergisi Travel and Leisure tarafından 2021 yılının en iyi ikinci havalimanı seçilmişi. İstanbul Havalimanı’nın önümüzdeki yıllarda pandeminin de ortadan kalkmasıyla birlikte uçuşlarını artırması bekleniyor.

7 - Chicago O'Hare Uluslararası Havalimanı (Amerika Birleşik Devletleri)

İllinois eyaletinde yer alan bu havalimanı pandemi başlamadan önce dünyanın en fazla uçuş sayısına sahip havalimanı konumunda yer alıyordu ancak pandemi ile birlikte uçuşlar yarı yarıya azaldı. Chicago O’Hare Havalimanı 2021 yılı içinde gerçekleştirdiği 17 binin üzerindeki aktarmalı uçuşla listede yedinci sırada yer aldı. Chicago’daki en önemli iki havalimanından biri olan bu merkez adını 2. Dünya Savaşı sırasında görev alan bir pilottan almıştı.

8 – Charlotte Douglas Uluslararası Havalimanı (Amerika Birleşik Devletleri)

Kuzey Carolina eyaletindeki Charlotte şehrinde alan bu havalimanı 2021 yılında gerçekleştirdiği 17 bin aktarmalı uçuşla listede sekizinci sırada yer aldı. Bu tesisin ilginç özelliklerinden biri de içinde yer alan eğitimli köpekleri. Bu eğitimli köpekler uçuştan korkan yolcuları rahatlatıp terapi uygulamak amacıyla kullanılıyor. 1935 yılında hizmete açılan havalimanı Amerika Birleşik Devletleri’nin en eski havalimanları arasında yer alıyor.

9 - Houston George Bush Kıtalararası Havalimanı (Amerika Birleşik Devletleri)

Listede Teksas eyaletinde yer alan ikinci havalimanı olarak katılan bu havalimanı yıl içinde gerçekleştirdiği 15 binin üzerindeki aktarmalı uçuşla dokuzuncu sırada yer alıyor. Houston’da yer alan havalimanı ayrıca dijital hizmetleri ve restoranları ile de dikkat çekiyor.

10 - Paris Charles de Gaulle Havalimanı (Fransa)

Listenin son sırasında yer alan Charles de Gaulle Havalimanı listeye Avrupa kıtasından katılan dördüncü havalimanı olma özelliğini taşıyor. Paris’te yer alan havalimanı 2021 yılında gerçekleştirdiği 14 binin üzerindeki aktarmalı uçuşla 2021 yılında en çok aktarmalı uçuşun gerçekleştiği onuncu havalimanı oldu. Koranavirüs ortaya çıkmadan önce 2019 yılında dördüncü sırada yer alan havalimanı ismini Fransa’nın on sekizinci cumhurbaşkanı Charles de Gaulle’den almıştır.

Yorumlar (0)