20 yıldır aranan mafya babası Google Maps ile yakalandı

İtalya'da 20 senedir aranan ünlü mafya babası Gioacchino Gammino'nun 'Google Maps' isimli harita uygulamasında gözüken bir fotoğrafı sayesinde İspanya'da kıskıvrak yakalandığı öğrenildi.

DÜNYA 06.01.2022, 01:31 07.01.2022, 09:05
20 yıldır aranan mafya babası Google Maps ile yakalandı

Ülke medyasında yer alan habere göre, İtalyan ve İspanyol güvenlik güçlerinin iş birliğinde gerçekleştirilen operasyonda yakalanan Gammino'nun şüphe uyandırmamak amacıyla başkent Madrid'in kuzey bölgesindeki Galapagar ilçesinde sıradan bir vatandaş gibi yaşayarak aşçılık ve manavlık yaptığı belirtildi.

Güvenlik kaynaklarına dayandırılan haberde, en çok aranan mafya babalarından biri olan Gammino'nun yakalanmasında Google Maps'in belirleyici bir rol oynadığı kaydedildi.

Araştırma esnasında Google Maps vasıtasıyla Galapagar'da 'Manu'nun mutfağı' ve 'bahçesi' isimlerindeki afişlerin dikkat çektiği, derinlik kazandırılan soruşturmada Facebook profilinde de kendisini 'Şef Manuel' olarak tanıtan şahsın aslında Gammino olduğunun ortaya çıktığı belirtildi.



"Nasıl buldunuz?"

Gammino'nun yakalandığı güvenlik güçlerine, "Nasıl buldunuz? 2012'den bu yana ailemi bile telefonla aramıyorum." sözlerini sarf ettiği aktarıldı. 

Hapis yatan ve ilk olarak 90'ların sonunda Barcelona'da yakalanan Gammino'nun 20 sene evvel bir film çekimi esnasında esrarengiz bir şekilde İtalya'daki hapishaneden kaçtığı ve o günden bu yana arandığı bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar (0)