2 İsrail İHA'sı peş peşe düştü!

İsrail'e ait 2 insansız hava aracının (İHA), gece saatlerinde Hizbullah örgütünün kalesi olarak bilinen Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki bölgeye düştüğü iddia edildi.

DÜNYA 25.08.2019, 09:26
2 İsrail İHA'sı peş peşe düştü!

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde İsrail'e ait 2 İHA'nın (insansız hava aracı) düştüğü öne sürüldü.

Konuya ilişkin iddialar Lübnan'ın yerel basınında da yer aldı. Yerel basında yer alan haberlere göre, gece saatlerinde Hizbullah örgütünün kalesi olarak bilinen Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney banliyösünde peş peşe patlama sesleri duyuldu.

Lübnan'ın yerel televizyon kanallarından LBCI, Hizbullah'a yakın kaynaklara dayandırdığı haberde, gece yarısı İsrail'e ait bir keşif insansız hava aracının (İHA), başkent Beyrut'un güneyinde yer alan Muavvad bölgesine düştüğü bildirildi.

Habere konu olan İHA'ya ait enkazın Hizbullah mensupları tarafından güvenli bir yere nakledildiği aktarıldı. Haberde, patlamadan yaklaşık bir saat sonra İsrail'in ikinci bir İHA göndererek keşif yapmak istediği ancak ikinci İHA'nın da aynı yerde patladığı belirtildi.

Yerel basında yer alan haberlerde, olay mahallinde yangın çıktığı fakat herhangi can kaybının yaşanmadığı vurgulandı.

Konuya ilişkin Lübnan veya İsrail tarafından henüz resmî bir açıklama gelmedi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki insansız hava araçlarının düşmesi olayının, İsrail ordusunun, Suriye'nin başkenti Şam yakınlarında İran'a ait bazı hedeflerin savaş uçaklarıyla vurulduğunu duyurduktan sonra meydana gelmesi dikkati çekti.

İsrail ordusunun basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Şam'ın kuzeydoğusundaki Akraba beldesi çevresinde İran destekli Kudüs Tugaylarına ait bazı hedeflerin vurulduğu duyurulmuştu.

Yorumlar (0)