1.800'den fazla suikast planı yapan isim, istihbaratın başında!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yeni başkanı olan Joe Biden, Ulusal İstihbarat Direktörlüğüne Avril Haines'ı getirdiğini duyurdu. Söz konusu ismin, sivillerin katledilmesine neden olan 1.878'den fazla operasyonun planlanmasında yer aldığı biliniyor. 

DÜNYA 25.11.2020, 12:00 25.11.2020, 17:30
1.800'den fazla suikast planı yapan isim, istihbaratın başında!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yeni başkanı olan Joe Biden, kabinesini oluşturmaya başladı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Joe Biden, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) en önemli pozisyonlarından biri olan Ulusal İstihbarat Direktörlüğüne getirdiği ismi duyurdu.

Joe Biden, Amerikan istihbaratının başına Avril Haines'ı getirmeye yönelik karar aldı. 

Avril Haines, Barack Obama'nın başkanlığında Beyaz Saray'da yine önemli bir mevkide yer aldı. Söz konusu isim, o dönemde Ulusal Güvenlik Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 

Önceden Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nda (CIA) başkan yardımcılığını üstlenen Avril Haines, görevi boyunca Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Orta Doğu'da yürüttüğü faaliyetlerde eleştirilere neden olan kararlar verdi. 

Avril Haines'ın, Joe Biden'ın başkanlığında tekrar Orta Doğu politikasına şekil vereceği ifade edildi. 

Barack Obama'nın başkanlığında "suikast planları uzmanı" olarak bilinen Avril Haines, Orta Doğu'da pek çok suikastın arkasında durdu.

Avril Haines, Orta Doğu'da ve Afrika'da birçok sivilin katledilmesine neden olan 1.878'den fazla suikast operasyonunun planlanmasında yer aldı. 

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkanlık seçimlerinde kritik eyaletleri kazanan Joe Biden, 306 delege ile Donald Trump karşısında zafer elde etmişti. Başkanlık koltuğunu devralmaya hazırlanan Joe Biden, Twitter hesabından kabine üyelerinin 6'sını duyurmuştu. Joe Biden, Amerikan liderliğini tekrar kurmak için zamanın geldiğini vurgulayarak, kabine üyelerinin bu ideali gerçekleştirebileceğine inandığını belirtmişti. 

İşte kabine üyeleri:

- Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines,

- Dışişleri Bakanı Antony Blinken,

- İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas,

- Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan,

- İklim Değişikliği Özel Temsilcisi John Kerry,

- BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield.

Yorumlar (0)