18 yıldır evden çıkmıyordu! Yürümeyi unuttu

Polis, İspanya’nın Malaga şehrinde yaklaşık 20 yıldır evden dışarı çıkmayan kadının yanına gittiğinde, kadının egzersiz eksikliği sebebiyle düzgün yürüyemediğini gözlemledi.

DÜNYA 06.11.2020, 21:17 09.11.2020, 14:24
18 yıldır evden çıkmıyordu! Yürümeyi unuttu

Yaklaşık 20 yıldır annesi ve kız kardeşi ile birlikte evden çıkmayan kadın, hastanede tedavi altına alındı.

2002 yılından bu yana evden çıkmıyor

47 yaşındaki kadın 2002 yılından bu yana evden dışarı çıkmadan yaşadı. Polis, kadının bacak kaslarının egzersiz eksikliği sebebiyle güçsüzleştiğini ve yürümede zorluk çektiğini paylaştı.

Amcaları tarafından kayıp bildirimi yapılması sonrasında polisler kadına ulaşmaya çalışmıştı. Polis kontrolünün sonrasında kimliğinin 20 yıldır yenilenmediğini tespit eden polisler, 18 yıllık süre zarfında kadının doktora ya da hastaneye gitmiş olduğuna dair bir kanıta rastlamadılar.

Kimliğini 19 yıldır yenilememiş

Yeğenini yaklaşık 20 yıldır görmeyen amcaları tarafından 47 yaşındaki kadın kayıp olarak polise bildirilmişti. Polis sözcüsü yaptığı açıklamada, “Geçmiş 18 yıl içerisinde dışarıda bulunduğuna dair herhangi bir resmi kayıt tespit edilmedi. Kimliğinin 2001’den bu yana değiştirilmediği görülen kadının söz konusu süre zarfı içerisinde herhangi bir medikal yardım aldığına dair kanıta rastlanmadı. Kadın bulunduğunda, egzersiz eksikliği sebebiyle bacak kasları güçsüzleşmişti ve yürümede güçlük çekiyordu.” dedi.

Kadının yaşlı annesi ve kendisine yakın yaşlardaki kız kardeşi ile birlikte hayatını sürdürdüğünü belirten polis, “Kız kardeşleri ender olarak dışarı çıkıp evin eksiklerini gideriyordu ve komşularıyla sosyal ilişki kurmuyorlardı. Kadının risk altında olabileceği endişesi sebebiyle mahkeme emriyle mülke erişim kararı çıkarıldı.” açıklamasında bulundu.

Ailenin üç üyesi de sağlık kontrolü için hastaneye nakledildi. Polis soruşturmasının hedefindeki kadının kendini neden eve hapsettiğine dair bir bilgi ise paylaşılmadı. 

Yorumlar (0)