15 yaşındaki çocuk, kalbi duran koronalı kardeşini kurtardı!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) gösteren 8 yaşındaki Jayden Hardowar, evinde olduğu sırada kalbi durdu. 15 yaşındaki Tyron Hardowar, bunun üzerine kalp masajı yaparak kardeşini kurtardı. 

DÜNYA 14.05.2020, 17:36
15 yaşındaki çocuk, kalbi duran koronalı kardeşini kurtardı!

ABD'nin New York şehrinde yaşayan 8 yaşındaki Jayden Hardowar, Nisan ayının ortalarında hafif yeni tip koronavirüs (Covid-19) belirtileri göstermeye başladı.

Jayden Hardowar'ın kalbi, belirtilerin görülmesinden 3 gün sonra durdu.

O esnada evde olan Jayden Hardowar'a ilk yardım, erkek kardeşi Tyron Hardowar'dan geldi. İzcilik kulübüne iyi olduğu belirtilen Tyron Hardowar, kalp masajı yaparak kardeşini hayatta tuttu. 

 "Onun hayatına bir etkim olduğu için çok mutluyum"

Tyron Hardowar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Çok gergindim. Kafamda çok fazla düşünce dolaşıyordu ama sonra kendime bu düşüncelere kenara koymamı ve odaklanmamı söyledim. Onun nefes almaya başladığını gördüğümde ise bir şeyleri doğru yaptığımı anladım. Onun hayatına bir etkim olduğu için çok mutluyum." ifadelerini kullandı. 

"Çocuklarımıza da bakmalıyız"

Baba Roup Hordawar ise Jayden Hardowar'ın evde dinlendiğini, yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin negatif ancak antikor testinin pozitif çıktığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Başta sadece yaşlı ve yetişkinlere bakmamız gerektiğini düşünüyorduk ama söylemeliyim ki durum artık böyle değil. Çocuklarımıza da bakmalıyız, gösterdikleri semptomları iyice takip etmeliyiz. Semptomlar sadece virüsle bağlantılı olmayabilir. Herhangi bir semptom da olsa dikkate almalısınız." 

Yorumlar (0)