139 çift kadın ayakkabısı çalan hırsızın savunması şoke etti

Japonya’da 139 çift kadın ayakkabısını çalan hırsızın savunması pes dedirtti. İfadesinde çocukluğundan beri kadın ayakkabılarına ilgi duyduğunu söyleyen şahsın 2014'te aynı suçtan tutuklandığında, "Ayakkabıların kokusunu çok seviyorum." dediği öğrenildi.

DÜNYA 26.06.2021, 18:18 27.06.2021, 17:24
139 çift kadın ayakkabısı çalan hırsızın savunması şoke etti

Japonya'da oldukça tuhaf bir hırsızlık olayı yaşandı. Niigata eyaletinde 139 çift kadın ayakkabısını çalan hırsız, kıskıvrak yakalandı. Polis kaynaklarından aktarılan bilgilere göre özel bir firma çalışanı olan Tsunehito Isobe (47), 2 Mart 2021'de Murakami kentindeki bir ofise izinsiz girerek 500 yen (yaklaşık 40 TL) değerinde bir çift sandalet çaldı. Hırsızlık olayının akabinde önlem almak isteyen ofisin yetkilileri ise çalıştıkları binaya güvenlik kamerası sistemi kurdu. Geçtiğimiz 19 Mayıs tarihinde aynı ofise izinsiz şekilde yeniden giren hırsız, bu defa varlığından haberdar olmadığı güvenlik kameraları tarafından kayda alındı.

Büyük kısmı hemşire ayakkabısı

Niigata emniyet güçleri, Isobe'nin evinde gerçekleştirdiği aramada, model araba ve ayakkabı kutuları içine gizlenmiş 139 çift kadın ayakkabısı ele geçirdi. Ayakkabılardan 77 çiftin hemşirelerin kullandığı sandaletlerin oluşturduğu belirtildi. 

Emniyet güçleri kurbanları arıyor

Bahse konu olayı kamuoyuna 24 Haziran tarihinde duyuran Niigata emniyeti, şahsın evinde ele geçirilen ayakkabıları sergilerken, ayakkabıların büyük kısmının çalıntı olmasına karşın hırsızlık ihbarı yapılmadığını kaydetti. Emniyet güçleri, paylaşılan fotoğraflarda kendi ayakkabılarını gören kurbanları soruşturma hususunda iş birliği yapmaya davet etti. 47 yaşındaki İsobe'nin emniyet mensuplarına verdiği ifade ise herkesi şaşırttı. “Çocukluğumdan bu yana kadınların giydiği ayakkabılara karşı ilgi duyuyorum." dediği belirtilen şüpheli, ayakkabıların yarısını çaldığını, diğer yarısını ise alışveriş sitelerinden ya da ikinci el eşya satıcılarından aldığını dile getirdi. İsobe, benzer hırsızlıkları birkaç senedir yaptığını da itiraf etti.

İsobe'nin aynı suçtan 2014'te tutuklandığı belirtildi. Niigata eyaletindeki hastane, bakım evi ve eczanelerden ayakkabı çaldığı öğrenilen şahsın evinde 244 çift kadın ayakkabısı ele geçirildiği duyuruldu.

Yorumlar (0)