13 yaşındaki çocuk, hamile kaldığı 14 yaşındaki erkek arkadaşı tarafından öldürüldü

Polonya'da 13 yaşında olan bir kız çocuğu, hamile kaldığı 14 yaşındaki erkek arkadaşı tarafından katledildi. Gerçekleştirilen otopside hamile olduğu belirlenen küçük çocuk, gözyaşları eşliğinde toprağa verilirken, katil zanlısının ise yaşının küçük olması sebebi ile ıslahevine sevk edilmesi bekleniyor.

DÜNYA 24.01.2021, 01:26 24.01.2021, 14:16
13 yaşındaki çocuk, hamile kaldığı 14 yaşındaki erkek arkadaşı tarafından öldürüldü

Polonya'nın güney bölgesinde bulunan Piekary Slaskie kasabasında yaşanan cinayet, adeta ülke gündeminin merkezine oturdu.



Patrycja P. isimli 13 yaşındaki kız çocuğu, 14 yaşındaki erkek arkadaşı Kacper S. tarafından bıçaklanarak katledildi. Cinayet, talihsiz çocuğunun eve dönmemesi üzerine başlatılan incelemeler neticesinde meydana çıktı. 13 yaşındaki Patrycja P.'nin akşam eve gelmemesi üzerine aile, evlatlarına telefonla ulaşmaya çalıştı. Talihsiz çocuğun telefonunun kapalı olmasından dolayı telaş yapan aile, kızlarının daha evvel hiç böyle davranmaması sebebi ile güvenlik güçlerine kayıp başvurusu yaptı. Kolluk kuvvetleri, kayıp kızın son olarak Piekary Slaskie'de bulunan bir otobüs durağında beraber görüldüğü erkek arkadaşı ile iletişime geçti. 14 yaşında erkek çocuğu, güvenlik güçlerine, kız arkadaşının otobüse binerek ayrıldığını belirtti. Fakat detaylanan araştırmalar sonucunda, görgü tanıkları iki çocuğu otobüste beraber gördüklerini kaydetti. Güvenlik güçleri, çelişkili ifadelerde bulunan Kacper S.'yi, olayın ertesi gün, 15 yaşına bastığında gözaltına aldı. Kacper S., karakolda gerçekleştirilen sorgusunda, Patrycja'yı bıçaklayarak katlettiğini itiraf etti ve ormanlık alanda sakladığı cesedin yerini gösterdi. Olay mahallinde gerçekleştirilen ilk incelemede, talihsiz kızın 10'dan fazla yerinden bıçak darbesi aldığı, boğazının da kesildiği tespit edildi.

Cinayetin, küçük kızın hamile olduğu, durumu ailesine söyleme hazırlığı yaptığı, Kacper S.'nin ise bu durum karşısında sinirlendiği için işlendiği söylentileri ortaya atılırken, maktulün annesi, evladının hamile olup olmadığını bilmediğini ifade etti. Savcılık emri ile gerçekleştirilen otopside, küçük kızın hamile olduğu tespit edildi.

Cinayet, Polonya'da büyük yankı uyandırırken, küçük kız gözyaşları içinde toprağa verildi. Cinayet sırasında 14 yaşında olan Kacper S., 3 aylık süre zarfı boyunca çocuk tutukevine konuldu. An itibarıyla 15 yaşında olan katil zanlısının, tutukevinin sonrasında yerleştirileceği ıslahevine 21 yaşında sevk edileceği kaydedilirken, mahkeme heyeti, çocuğun yetişkin gibi yargılanmasını talepte bulunabilir.

Yorumlar (0)