134 filistinli şehit oldu! Netenyahu: Gazze’ye saldırılar sürecek

İsrail Başbakanı Netenyahu Gazze’ye yapılan saldırıların süreceğini söyledi.

DÜNYA 14.05.2021, 21:07 16.05.2021, 09:20
134 filistinli şehit oldu! Netenyahu: Gazze’ye saldırılar sürecek

Koltuğunu kaybetmemek amacıyla bölgeyi ateşe sürüklediği kaydedilen Netenyahu, yayınlamış olduğu görüntülü bir mesajda, var olan gerilimi daha da tırmandıracak açıklamalar kaydetti.

“Daha bitmedi, her şeyi yapacağız”

Netenyahu, Filistinli direniş örgütü Hamas’ın üst düzey adlarına her yerden ulaşılabileceklerini söyleyerek, “Daha bitmedi. Vatandaşlarımızın ve şehirlerimizin güvenliğini tekrar sağlamak amacıyla her şeyi yapacağız.” şeklinde konuştu.

Gazze’deki direniş grupları, Doğu Kudüs’te bulunan Şeyh Cerrah Mahallesi ve Mescid-i Aksa’dan İsrail polisinin çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle akşamüzeri saat 18.00’e dek süre vermişti.

İsrail polisi tarafından Şeyh Cerrah ve Mescid-i Aksa’dan çekilmemesinin ardından Filistinli direniş grupları tarafından İsrail’e roket atılmıştı.

127 Filistinli şehit düştü

Bunun ardından İsrail ordusu tarafından Gazze şeridine yönelik “Surların Muhafızı” ismiyle bir askeri operasyon başlatıldığı kaydedilmişti.

Gazze’de Sağlık Bakanlığı’nca paylaşılan verilere göre 10 Mayıs tarihinden bu zamana dek İsrail’in Gazze saldırılarında 20’si kadın, 31’i çocuk olmak üzere 134 Filistinli şehit düştü.

Yorumlar (0)