12 günün ardından karaya demirledi! 800 yolcunun testi pozitif çıktı

Yeni Zelanda’ya doğru giden Majestic Princess isimli gemi, 800 yolcusunun koronavirüs testi pozitif çıkmasıyla beraber, Avustralya'nın Sidney şehrinde bulunan bir limana demir atmak zorunda kaldı.

DÜNYA 13.11.2022, 09:13
12 günün ardından karaya demirledi! 800 yolcunun testi pozitif çıktı

Koronavirüs vakaları görülmeye devam ediyor. Yeni Zelanda’ya doğru yola çıkan bir geminin içerisinde bulunan 800 yolcuya koronavirüs teşhisi konuldu. Söz konusu geminin Avustralya'nın Sidney kentinde bir limana demir attığı ifade edildi.

Yolcuların yüzde 20'sinde etkiler görüldü

Geminin bağlı bulunduğu Carnival Australia firmasından sağlanan verilere göre, 4 bin 600 yolcu ile mürettebatı bulunan ve Yeni Zelanda'dan dönüş yapan Majestic Princess isimli gemide bulunan yolcuların ortalama yüzde 20'si koronavirüs belirtileri gösterdi.

Kabinlerde izole edildiler

Teste tabi tutulan yolcuların 800'ünün sonuçlarının pozitif olduğu ifade edilirken, bu kişilerin seyahat süresince kendilerine ait olan kabinlerde izole tutulduğu öğrenildi.

Firma müdürü Marguerite Fitzgerald tarafından yapılan açıklamada, bütün vakaların ya hafif semptomlarla ya da asemptomatik olduğunu, 12 günlük yolculuğun 6’ncı günü vakaların tespit edilmeye başladığını ifade etti.

Karaya çıkmalarına onay verildi

Edinilen bilgilere göre, Avustralya kamu idaresi, geminin limana demir atmasının sonrasında testi pozitif çıkan kişilerin karaya çıkmasına onay verdiği aktarıldı. Söz konusu kişilerden toplu taşıma araçlarında yolculuk yapmamaları talep edildi. Firma müdürü Fitzgerald, "Koronavirüs testi pozitif olan bütün kişilerin izolasyon sürecini bitirebilmeleri adına konaklama ve özel ulaşım için destek olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)