102 fanatik Yahudi’den Mescid-i Aksa'ya baskın

İsrail polisinin baskında eşlik ettiği görülen Yahudiler, işgal altında bulunan Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki kutsal mabed Mescid-i Aksa'ya girdi. Yahudilerin bu eylemlerini halkın gerginliğini artırmak amacıyla gerçekleştirdikleri düşünülüyor.

DÜNYA 21.09.2021, 16:49 22.09.2021, 09:39
102 fanatik Yahudi’den Mescid-i Aksa'ya baskın

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin yaptığı yazılı açıklamada, toplamda 102 kişiden oluşan fanatik Yahudi grubunun Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe Kapısı'ndan girerek Harem-i Şerif'e baskın düzenlediği belirtildi.

İsrail polisinin korumasında bulunan bu Yahudi grubun, Harem-i Şerif'in avlularında son derece rahat bir şekilde dolaşıp daha sonra da Mescid-i Aksa'dan ayrıldığı belirtildi.

Bilinçli olarak yapıyorlar

Fanatik Yahudilerin öğleden sonra da baskınlarını sürekli hale getirmesi bekleniyor.

Harem-i Şerif'e fanatik Yahudilerce düzenlenen bu tür baskınlar, sürekli olarak bölgede gerginliğin tırmanmasına ve zaman zaman da çatışmalara neden oluyor.

İbrani takvimine göre dün başlayan ve 27 Eylül'de bitecek olan Sukot (Çardaklar) Bayramı nedeniyle Yahudiler, ‘Tapınak Tepesi’ olarak isimlendirdikleri Mescid-i Aksa'ya yönelik baskın çağrıları yaparak tansiyonu yüksek tutmayı amaçlıyor.

Yorumlar (0)