100 bin Hint'e "Pakistan'la aramız çok iyi" dedi!

İki günlük resmî ziyaret için Hindistan'da bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Motera Stadyumu’nda yaklaşık 100 bin Hint'e hitap etti. Trump, "Pakistan'la ilişkilerimiz çok iyi." dedi.

DÜNYA 24.02.2020, 15:11 24.02.2020, 15:17
100 bin Hint'e "Pakistan'la aramız çok iyi" dedi!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, ABD ile Pakistan'ın ilişkilerinin çok iyi olduğunu söyledi.

İki günlük resmî ziyaret için Hindistan'da bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Gucerat eyaletinin Ahmedabad kentindeki Motera Stadyumu’nda yaklaşık 100 bin Hint'e hitap etti.

ABD Başkanı Donald Trump, "Amerika Birleşik Devletleri ve Hindistan teröristleri durdurmak ve onların ideolojileriyle mücadele etmek için birlikte çalışmaya kararlıdır. Bu sebeple göreve başladığımdan beri yönetimim Pakistan ile sınırdaki terör örgütlerini bitirmek için çok olumlu şekilde çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Pakistan ile ilişkilerin çok iyi olduğunun altını defalarca çizen ABD Başkanı Donald Trump, Pakistan'la bir çok alanda sıkı ilişki içinde olduklarını belirterek, "Bu çabalar sayesinde, Pakistan ile bilimsel ilerleme kaydetmeye başlıyoruz." şeklinde konuştu.

Gezegendeki en korkulan silahı Hindistan'a satacak

ABD Başkanı Donald Trump, Amerika'nın "gezegendeki en iyi ve en korkulan askerî teçhizatı" Hindistan'a sunmayı dört gözle beklediğini kaydederek, Yeni Delhi yönetimiyle yaklaşık 3 milyar dolarlık savunma anlaşması imzalayacaklarını bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin, savunma alanında Hindistan'ın önde gelen ortağı olması gerektiğini düşündüğünü belirten ABD Başkanı Donald Trump, "Birlikte egemenliğimizi, güvenliğimizi savunacağız, özgür ve açık Hint-Pasifik bölgesini çocuklarımız ve gelecek birçok nesil için koruyacağız." ifadelerini kullandı.

Stadyumda 100 bin kişiye hitabının ardından Tac Mahal'i ziyaret etmek için Agra'ya geçen ABD Başkanı Donald Trump'ın akşam saatlerinde başkent Yeni Delhi'de olması öngörülüyor.

Yorumlar (0)